6 tips & tricks για να μακρύνεις τα μαλλιά σου ακόμη πιο γρήγορα!

Δες πως για να αποκτήσεις το επιθυμητό μήκος

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Αλήθεια πως μπορώ να μακρύνω τα μαλλιά μου άμεσα; Αυτό είναι μια απορία που όλες μας, λίγο πολύ. έχουμε εκφράσει στις φίλες μας ή ακόμη και έχουμε κάποια στιγμή γκουγκλάρει για να βρούμε την απάντηση.

Η αλήθεια όμως είναι ότι απλά δεν υπάρχει γρήγορη λύση! Και αυτό γιατί όλα ξεκινάμε από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου. Αυτό είναι και το κομβικό σημείο από το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσεις τη σωστή φροντίδα τους προκειμένου να μακραίνουν όπως ακριβώς θα ήθελες. (δες και τα βήματα αναδόμησης για υγιή & λαμπερά μαλλιά)

Αυτά είναι τα 5+1 beauty hacks για να μακρύνεις τα μαλλιά σου σε χρόνο dt!

  1. Μη φοβάσαι το συχνό trimming! Όσο πιο τακτικά αφαιρείς τις περιττές άκρες από τα μαλλιά σου-φρεσκάροντάς τα- τόσο περισσότερο υγιή είναι και μακραίνουν και πιο εύκολα.
  2. Κάθε εβδομάδα εφάρμοσε μια στοχευμένη θεραπεία μαλλιών, ανάλογα με τις ανάγκες του και φρόντισε να είσαι επιμελής στο να την κάνεις συστηματικά.

    woman long hair
    Unsplash


  3. Η επίσκεψη στο κομμωτήριό σου, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Και αυτό γιατί εκεί ο ειδικός θα σου προτείνει τη θεραπεία (στο λουτήρα) που χρειάζεσαι για να αποκτήσουν τα μαλλιά σου μια υγιή και λαμπερή όψη.
  4. Επαναξιολόγησε τη διατροφή σου. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μέσα από την κατανάλωση φρέσκων φρούτων, λαχανικών αλλά και τροφών μη-επεξεργασμένων λειτουργεί και για τη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών σου. Ακόμη τροφές πλούσιες σε σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη C αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και ωμέγα-3 συμβάλλουν σημαντικά σε πιο γερά, δυνατά και μακριά μαλλιά.
  5. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με ένα ειδικό συμπλήρωμα, που περιέχει βιοτίνη ή άλλη πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που τονώνουν και ενδυναμώνουν την τρίχα και χαρίζουν έξτρα πυκνότητα, μήκος και όγκο στα μαλλιά σου.
  6. Επίλεξε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη για να κοιμηθείς. Και αυτό γιατί το μετάξι συγκρατεί την υγρασία και μειώνει την τριβή αποτρέποντας τυχόν φθορές στην τρίχα.