Tomato makeup: Τι είναι και γιατί έχει γίνει ήδη viral στα social media; Ποιές σταρ το έχουν ήδη δοκιμάσει;

Δες την νέα τάση στο μακιγιάζ

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Hailey Bieber
Instagram: Hailey Bieber

Το latte makeup δίνει τη σκυτάλη στο tomato makeup, μια νέα τάση στο μακιγιάζ του φθινοπώρου που όλες θα θέλουμε να αντιγράψουμε αυτή τη σεζόν. (δες και το golden hour glam, το φθινοπωρινό μακιγιάζ με αύρα καλοκαιριού που όλες θέλουμε να αποκτήσουμε)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Το tomato makeup όπως άλλωστε υποδηλώνει και η ονομασία του είναι ένα μακιγιάζ στις αποχρώσεις της ντομάτας. Ναι... σωστά διάβασες! Μάλιστα το συγκεκριμένο beauty trend το έχουν ήδη υιοθετήσει celebrities, όπως η Hailey Bieber και από ό,τι φαίνεται πολύ επιτυχημένα.

Λίγα λόγια για το Tomato makeup και γιατί είναι ήδη viral στα social media

Βασικό συστατικό για να δημιουργήσεις το συγκεκριμένο makeup trend είναι μια λαμπερή βάση, η οποία θα τονίσει όσο δεν φαντάζεσαι το ρουζ σε κοκκινωπή απόχρωση που θα εφαρμόσεις ψηλά στα ζυγωματικά, στους κροτάφους αλλά και στο κέντρο της μύτης.

hailey_bieber_tomatomakeup
Instagram

Πως να το πετύχεις

  • Ξεκίνα προετοιμάζοντας την επιδερμίδα σου με ένα κρεμώδες προϊόν που θα χαρίσει κάλυψη, ομοιομορφία και λάμψη σε όλο το πρόσωπο σου. Στην περίπτωση που έχεις ατέλειες χρησιμοποίησε ένα καλυπτικό concealer τοπικά.
  • Στη συνέχεια εφάρμοσε ένα κρεμώδες bronzer σε σημεία-κλειδί του προσώπου. Έτσι, θα αναδείξεις ακόμη καλύτερα τη συγκεκριμένα τάση.
  • Αφού απλώσεις το bronzer συμπλήρωσε το μακιγιάζ σου εφαρμόζοντας ταμποναριστά με τα δάκτυλά σου λίγο ρουζ σε στικ-σε κοκκινωπό τόνο-πάνω σε βλέφαρα, χείλη και ψηλά στα ζυγωματικά. Σημείωσε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κρεμώδες ρουζ σου στα βλέφαρα ως σκιά αλλά και στα χείλη ως ένα απαλό lip balm. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσεις ένα monochromatic tomato makeup, που θα κλέψει τις εντυπώσεις στρέφοντας όλα τα βλέμματα πάνω σου.
  • Εάν θέλεις να τονίσεις ακόμη περισσότερο τα χείλη σου μπορείς να επιλέξεις ένα λαμπερό lip gloss στη συγκεκριμένη απόχρωση, που θα δώσει στο beauty look σου την ιδανική πινελιά.

Δες πως το κάνουν και οι TikTokers