Έλαιο δεντρολίβανου: Είναι το μυστικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά ή είναι απλά άλλος ένας ακόμη αστικός μύθος;

Μάθε τα πάντα για το πολύτιμο αυτό έλαιο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Θεραπευτικό αλλά και ευεργετικό το δεντρολίβανο εκτός από ένα βασικό μυρωδικό της Μεσογειακής κουζίνας είναι και ένα θαυματουργό βότανο. Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στη βιομηχανία τροφίμων όσο και στον πλανήτη της κοσμητολογίας πρωταγωνιστώντας ως βασικό συστατικό σε αρκετά προϊόντα φροντίδας μαλλιών, και όχι μόνο, με τη μορφή ελαίου. (δες και 5+1 δοκιμασμένα beauty hacks για να μακρύνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα)

Σημείωσε ότι το έλαιο δεντρολίβανου παράγεται με απόσταξη από τους υδρατμούς των φύλλων και των ανθών του βοτάνου, που συλλέγονται από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

Τι είναι το έλαιο δεντρολίβανου; Είναι όντως το μυστικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά;

Το έλαιο δεντρολίβανου είναι ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο έλαιο που εξάγεται από το βότανο του δεντρολίβανου και αξιοποιείται ως βασικό συστατικό σε αρώματα αλλά και προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις αλλά και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

rosemaryoil_04
Unsplash

Πως μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τα μαλλιά σου;

Η μοναδική του δράση βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας, ενώ ακόμη καταπολεμά προβλήματα τριχοφυΐας, πιτυρίδας και ξηροδερμίδας. Επίσης, ανάμεσα στις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες είναι και εκείνη που έχει να κάνει με την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Τέλος, καταπολεμά αποτελεσματικά μικρο-ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής προσφέροντας άμεσα ανακούφιση. Έτσι, εάν θέλεις πιο πλούσια, πυκνά και λαμπερά μαλλιά τότε το σίγουρο είναι ότι το έλαιο δεντρολίβανου αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά “όπλα” για να το πετύχεις.

rosemaryoil_tips
Unsplash

Πως να το χρησιμοποιήσεις σωστά

  • Πρόσθεσε μερικές σταγόνες-περίπου 8-10- από το έλαιο δεντρολίβανου μέσα στο σαμπουάν που χρησιμοποιείς και φυσικά μέσα στη μαλακτική ή στη μάσκα μαλλιών σου ανακινώντας τη συσκευασία πριν από τη χρήση.
  • Πριν από το λούσιμο κάνε μασάζ με λίγο έλαιο δεντρολίβανου στο τριχωτό της κεφαλής αφήνοντας το έλαιο να δράσει για μερικά λεπτά προτού ξεβγάλεις.
  • Για ακόμη πιο εντατική δράση αφού κάνεις μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σου τύλιξέ τα με μια βαμβακερή πετσέτα ή μια διάφανη μεμβράνη για 1 περίπου ώρα και μετά προχώρησε με το λούσιμο και την περιποίηση των μαλλιών σου με την μαλακτική ή τη μάσκα που ταιριάζει στις ανάγκες των μαλλιών σου.