Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τη βούρτσα των μαλλιών σου και με ποιό τρόπο; Άραγε το κάνεις σωστά;

Δες πότε και πως πρέπει να γίνεται

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το βούρτσισμα των μαλλιών, είναι ένα από τα βασικά βήματα της καθημερινής σου φροντίδας, που λειτουργεί ευεργετικά τόσο για το τριχωτό της κεφαλής όσο και για την ίδια την τρίχα. Και αυτό γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία τα μαλλιά σου τονώνονται από την ρίζα έως τις άκρες και δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά,. Όμως αυτό μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά στην περίπτωση που η βούρτσα που χρησιμοποιείς είναι ταλαιπωρημένη και γεμάτη με περιττά έλαια από τα μαλλιά σου, υπολείμματα από προϊόντα styling ή ακόμη και σκόνη.

Και εάν αναρωτιέσαι πως και πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το πιο βασικό εργαλείο για τη φροντίδα των μαλλιών σου παρακάτω σου έχουμε την απάντηση... (δες τα καλύτερα κουρέματα για εσένα που έχεις λεπτά & αδύναμα μαλλιά)

Δες πότε και πως πρέπει να καθαρίζεις τη βούρτσα των μαλλιών σου

Φρόντισε να αφαιρείς τις περιττές τρίχες που έχουν μαζευτεί στη βούρτσα σου κάθε φορά του χτενίζεσαι. Για να το κάνεις χρησιμοποίησε το μυτερό μέρος από μια χτένα σου. Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό της, ιδανικά οι ειδικοί συστήνουν να γίνεται από 1 έως 3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα φυσικά και με τη χρήση που κάνεις.

hair_brush
Unsplash

Καθαρισμός σε 3 κινήσεις

  • Για ένα καλό καθαρισμό της βούρτσας σου γέμισε ένα μπολ με ζεστό νερό και πρόσθεσε μερικές σταγόνες από λίγο σαμπουάν ή αφρόλουτρο ανακατεύοντας καλά.
  • Στη συνέχεια βύθισε την βούρτσα για μερικά λεπτά μέχρι να αφαιρεθούν καλά τα περιττά έλαια ή τυχόν υπολείμματα από τα προϊόντα styling. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς ξύλινη βούρτσα βύθισε μόνο τις τρίχες αποφεύγοντας να βρέξεις το ξύλινο τμήμα για να μην καταστραφεί.
  • Όταν ολοκληρώσεις την παραπάνω διαδικασία ξέπλυνε τη βούρτσα με χλιαρό νερό και μετά σκούπισέ τη με μια βαμβακερή πετσέτα. Τελειώνοντας άφησέ την να στεγνώσει καλά πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί ανάποδα-με τις τρίχες προς τα κάτω.

Bonus tip

Άλλος ένας έξυπνος τρόπος που θα σου λύσει τα χέρια είναι να χρησιμοποιήσεις μια οδοντόβουρτσα-όχι χρησιμοποιημένη- με την οποία θα καθαρίσεις ακόμη καλύτερα τόσο τη βάση όσο και τις τρίχες της βούρτσας σου.