4 tips για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σου- Δες και 5 λαδάκια για να τα τιθασεύσεις άμεσα!

Ωρα να πεις αντίο στο ανταιασθητικό φριζάρισμα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Δυσκολεύεσαι να δαμάσεις τα ατίθασα μαλλιά σου; Εάν ναι, δεν είσαι η μόνη! Οι περισσότερες από εμάς, είτε έχουμε σπαστά ή σγουρά με μπούκλες μαλλιά αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα, ειδικά όταν η υγρασία «σπάει κόκκαλα».

Και εάν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις παρακάτω σου έχουμε την απάντηση μέσα από 4 χρήσιμες συμβουλές που εάν τις ακολουθήσεις πιστά θα δεις τα απείθαρχα μαλλιά σου να τιθασεύονται και μάλιστα σε χρόνο dt! (δες και το πολυ-εργαλείο που χρειάζεσαι για να πετύχεις το πιο τέλειο Χριστουγεννιάτικο - κι όχι μόνο - χτένισμα)

4 tips για να μην φριζάρουν πια τα μαλλιά σου

  1. Κάνε τη σωστή επιλογή προϊόντων φροντίδας. Προτίμησε σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκες μαλλιών, κατάλληλες για τον τύπο των μαλλιών σου. Μάλιστα στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι ξηρά και αφυδατωμένα επίλεξε προϊόντα με πλούσια ενυδατικά συστατικά που θα τους χαρίσουν θρέψη σε βάθος. Με αυτόν τον τρόπο θα τους χαρίσεις πειθαρχία μέσα από μια απαλή και λεία όψη. Επίσης, κατά τη διάρκεια του λουσίματος προτίμησε χλιαρό νερό αντί για ζεστό για να αποφύγεις τα απείθαρχα μαλλιά.
  2. Προσοχή στο στέγνωμα. Στην περίπτωση που στεγνώνεις τα μαλλιά σου με φυσικό τρόπο απόφυγε το τρίψιμό τους με την πετσέτα, που μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας και φριζάρισμα, Αντί για αυτό προτίμησε να τα στεγνώνεις απαλά και ταμποναριστές κινήσεις.

    hari_frizz
    Unsplash
  3. Επίλεξε χτένες και βούρτσες από φυσική τρίχα. Και μην ξεχνάς να ξεκινάς το χτένισμα αλλά και το βούρτσισμα από τις άκρες των μαλλιών σου με απαλές κινήσεις προς τις ρίζες. Έτσι, θα διευκολυνθεί και το ξεμπέρδεμά τους.
  4. Θωράκισε τα μαλλιά σου πριν από τη χρήση θερμαντικών εργαλείων.
    Είτε χρησιμοποιείς πρέσα μαλλιών ή σεσουάρ φρόντισε πριν από τη χρήση τους να θωρακίζεις τα μαλλιά σου με ένα θερμο-προστατευτικό προϊόν, που θα προστατέψει την τρίχα αποτρέποντας τυχόν φριζάρισμα. Ακόμη η επιλογή εργαλείων stying με την τεχνολογία του ιονισμού διατηρούν και κλειδώνουν την απαραίτητη υγρασία στα μαλλιά σου μειώνοντας παράλληλα στατικό ηλεκτρισμό και ατίθασες φύτρες ή τριχούλες που πετάνε.

5 λάδια μαλλιών που θα τιθασεύουν το ανεπιθύμητο φριζάρισμα