Argan oil: Γιατί το πολύτιμο έλαιο argan είναι τελικά τόσο ευεργετικό για την υγεία των μαλλιών μας; Οι ειδικοί εξηγούν

Μάθε τα οφέλη του που το κάνουν να ξεχωρίζει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Οι καλά ενημερωμένοι beauty addicts ξέρουν πολύ καλά ότι η χρήση του ελαίου Argan για τα μαλλιά είναι απαραίτητη εάν θέλεις να αποκτήσεις δυνατά, σωστά ενυδατωμένα και λαμπερά μαλλιά, χωρίς να προσπαθήσεις πολύ.

Προερχόμενο από το δέντρο argan, που φύεται στο Μαρόκο, το συγκεκριμένο έλαιο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε καθώς και λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία των μαλλιών σου αλλά και για το τριχωτό της κεφαλής. Παρακάτω οι ειδικοί εξηγούν τα πλεονεκτήματά του και γιατί έχει γίνει πλέον η νέα beauty εμμονή. (δες και πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σαμπουάν για τα μαλλιά)

Argan oil: Πολύτιμο & ευεργετικό για την υγεία των μαλλιών

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μερικά από τα αγαπημένα μας προϊόντα μαλλιών παρασκευάζονται με λάδι argan. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνη D και E, που χαρίζει πλούσια ενυδάτωση και θρέψη, ενώ ακόμη βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο τριχωτό της κεφαλής ειδικά εάν έχεις ξηρό δέρμα ή και πιτυρίδα.

argan_oil
Unsplash

Ακόμη συμβάλλει στη δημιουργία ενός προστατευτικού φραγμού γύρω από το στέλεχος της τρίχας, το οποίο τη θωρακίζει από τις εξωτερικές επιθέσεις, ενώ παράλληλα προλαμβάνει το φριζάρισμα χαρίζοντας υπέροχη λάμψη στα μαλλιά σου.

Βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο εύκολα;

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από τη χρήση του ελαίου Argan είναι η ικανότητά του να συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών καθώς και στην προστασία του στελέχους της τρίχας από το σπάσιμο. Ειδικότερα, το έλαιο argan περιέχει πολύτιμα συστατικά που διεγείρουν το τριχωτό της κεφαλής και ενισχύουν τους θύλακες της τρίχας προκειμένου να διασφαλίζουν το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σου μακραίνουν πιο γρήγορα, ενώ είναι και πιο υγιή.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Μπορεί να το εφαρμόσεις μεμονωμένα ως λάδι ή μέσα από εξειδικευμένα προϊόντα, που το περιέχουν ως βασικό τους συστατικό. Στην περίπτωση που θέλεις να αντιμετωπίσεις την πιτυρίδα ή την ξηροδερμία άφησε το λάδι argan να δράσει σε νωπά μαλλιά για περίπου 15-30 λεπτά πριν ξεβγάλεις για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν πάλι θέλεις ένα λαμπερό εφέ για τα μαλλιά σου χρησιμοποίησε λίγες σταγόνες από ένα έλαιο argan κατά τη διάρκεια του styling ή ως θεραπεία σε βρεγμένα μαλλιά κάνοντας ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Για εσένα που έχεις πλούσια, σπαστά ή σγουρά μαλλιά χρησιμοποίησε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το λάδι argan κατά μήκος τους για να δείχνουν πιο λεία και λαμπερά.

Δες και 4 προϊόντα-κλεδί με έλαιο argan που θα σε σώσουν κυριολεκτικά!