8 tips & tricks που θα σου χαρίσουν υπέροχα λαμπερά μαλλιά απογειώνοντας το γιορτινό σου χτένισμα!

Ξεκίνα τα τα εφαρμόζεις από τώρα ευλαβικά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η ιεροτελεστία φροντίδας που θα σε βοηθήσει να επανακτήσεις τη χαμένη λάμψη των μαλλιών σου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Γι' αυτό το λόγο και πρέπει να ακολουθήσεις μερικούς βασικούς κανόνες ομορφιάς που θα συμβάλλουν σε μια υγιή και φωτεινή όψη, η οποία θα αναδείξει τα γιορτινά hair-looks σου, και όχι μόνο. (δες και γιατί το πολύτιμο έλαιο argan είναι τελικά τόσο ευεργετικό για την υγεία των μαλλιών μας)

Για να αντιμετωπίσεις σωστά τη θαμπή τους όψη είναι σημαντικό να κατανοήσεις τι ακριβώς είναι αυτό που τη δημιουργεί. Η ξηρότητα, η υπερβολική χρήση προϊόντων styling, το συχνό βάψιμο των μαλλιών αλλά και εξωτερικοί παράγοντες σε συνδυασμό με μια κακή διατροφή είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν σε μια όχι και τόσο υγιή όψη στα μαλλιά σου. Δες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις υπέροχα υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Ακολούθησε 8 tips & tricks που θα σου χαρίσουν λαμπερά μαλλιά & ανάδειξε μοναδικά τα party hair-looks σου

  1. Απόφυγε το συχνό λούσιμο. Λούζοντας πολύ τακτικά τα μαλλιά σου αυτό αυτομάτως μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική έλλειψη υγρασίας με αποτέλεσμα να έχουν μια άτονη και θαμπή όψη. Εάν θέλεις να το περιορίσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό σαμπουάν που θα παρατείνει το χρόνο ανάμεσα στα λουσίματα.
  2. Δημιούργησε ασπίδα προστασίας. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς πολύ συχνά εργαλεία θερμότητας (πρέσες, σίδερα για μπούκλες κ.λπ.) περιόρισέ τα, ενώ πριν από τη χρήση τους άπλωσε κατά μήκος των μαλλιών σου ένα θερμο-προστατευτικό προϊόν.

woman_shinyhair

  1. Συμπλήρωσε τη διατροφή σου με τις κατάλληλες βιταμίνες. Εάν δεν λαμβάνεις σε καθημερινή βάση τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για υγιή και λαμπερά μαλλιά ενίσχυσε τη διατροφή σου με ένα ειδικό συμπλήρωμα.
  2. Περιόρισε τις χημικές διεργασίες. Στην περίπτωση που κάνεις συχνά ισιωτική, βαφές ή άλλες τεχνικές διεργασίες προσπάθησε να τις μειώσεις. Έτσι θα έχεις λιγότερες φθορές στην τρίχα και τα μαλλιά σου θα δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά.
  3. Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό μια φορά το μήνα. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής και τα υπολείμματα styling αφήνοντας τα μαλλιά σου καθαρά, γεμάτα λάμψη.
  4. Εφάρμοσε ένα έλαιο μαλλιών. Άπλωσέ το ως θεραπεία ή ως φινίρισμα τελειώνοντας το styling των μαλλιών σου για να τους δώσεις μια λαμπερή νότα.
  5. Πες ναι σε μια θρεπτική μάσκα ή ένα ενυδατικό conditioner. Άπλωσέ το μετά το λούσιμο προκειμένου να χαρίσει στα μαλλιά σου την απαραίτητη ενυδάτωση και θρέψη.
  6. Επένδυσε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Έτσι θα αποφύγεις το φριζάρισμα, ενώ τα μαλλιά σου μόλις ξυπνήσεις θα είναι απαλά, μεταξένια και λαμπερά.