Αυτά τα 5 λάθη πρέπει να αποφύγεις για να αποκτήσεις υπέροχα κυματιστά μαλλιά με διάρκεια!

Δες τι συστήνουν οι ειδικοί

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Λατρεύεις το wavy εφέ για τα μαλλιά σου αλλά δυστυχώς δεν κρατά όσο θα ήθελες; Εάν ναι, τότε μάλλον κάτι κάνεις λάθος τόσο σε ό,τι αφορά στο styling των μαλλιών σου όσο και στη φροντίδα τους.

Τα κυματιστά μαλλιά, χρειάζονται στοχευμένη περιποίηση με τα προϊόντα φροντίδας που ταιριάζουν στις ανάγκες τους αλλά και το κατάλληλο styling που θα σε βοηθήσει να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο θα έχει και διάρκεια. (δες και 8 tips & tricks που θα σου χαρίσουν υπέροχα λαμπερά μαλλιά απογειώνοντας το γιορτινό σου χτένισμα)

Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλα εκείνα που μπορεί να ενδεχομένως να κάνεις λάθος σου μαζί με κάποιες προτάσεις από τους ειδικούς, τις οποίες εάν ακολουθήσεις ευλαβικά θα αποκτήσεις ένα wavy hair look που θα διαρκέσει ακόμη και μετά από ένα ξέφρενο γιορτινό πάρτι!

Τι πρέπει να κάνεις & να αποφύγεις για να αποκτήσεις κυματιστά μαλλιά με σούπερ διάρκεια

  1. Μην προχωράς στο styling χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Η σωστή προετοιμασία είναι πολύ βασική για ένα επιτυχημένο wavy αποτέλεσμα. Γι' αυτό το λόγο πριν από το styling ψέκασε κατά μήκος των μαλλιών σου με ένα προστατευτικό σπρέι κατά της θερμότητας των εργαλείων, που θα τα θωρακίσει από τη φθορά.

    Rosie Huntington-Whiteley
    Instagram: Rosie Huntington-Whiteley
  2. Απόφυγε να χωρίζεις τα μαλλιά σου σε μεγάλες τούφες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφες μπούκλες ή σε κυματιστά μαλλιά που δεν κρατούν. Προτίμησε λοιπόν να "δουλέψεις" με πιο μικρές τούφες μαλλιών, που όμως θα διαρκέσουν και περισσότερο.
  3. Άφησέ τα να κρυώσουν και μην τα φορμάρεις όσο είναι ζεστά. Για να παρατείνεις τη διάρκεια του wavy hair-look σου, στην περίπτωση που τα στεγνώνεις με το σεσουάρ προσπάθησε να τα αφήσεις λίγο να κρυώσουν πριν προχωρήσεις στο styling. Διαφορετικά οι μπούκλες σου δεν θα κρατήσουν καθόλου.
  4. Επίλεξε ένα μεσαίο ή και μικρό σε διάμετρο σίδερο για μπούκλες. Σε γενικές γραμμές, όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του σίδερου για μπούκλες, τόσο λιγότερο θα διαρκέσουν. Προτίμησε λοιπόν ένα σίδερο που δεν θα ξεπερνά τα 26 χιλιοστά σε διάμετρο.
  5. Για φυσικούς κυματισμούς, τύπου beach waves, προτίμησε ένα κωνικό σίδερο για μπούκλες. Είναι ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο styling καθώς τυλίγεις γύρω από αυτό τις τούφες των μαλλιών κρατώντας τες για μερικά δευτερόλεπτα ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου. Και, φυσικά, μην ξεχάσεις να αφήσεις τα μαλλιά σου να κρυώσουν πριν τα χτενίσεις με μια πλατιά χτένα.