Έλαιο μπρόκολου: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό ομορφιάς για όμορφα, δυνατά & λαμπερά μαλλιά! Ανακάλυψε τα οφέλη του

Δες πως λειτουργεί το πολύτιμο αυτό έλαιο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

To ήξερες ότι το έλαιο μπρόκολου είναι ένα πραγματικό θαύμα για την υγιή όψη των μαλλιών σου; Μάλιστα τα πολύτιμα οφέλη του είναι ιδιαίτερα σημαντικά τόσο για να διατηρούν την πυκνότητά τους αλλά και τη λάμψη τους. (δες και γιατί το πολύτιμο έλαιο argan είναι τελικά τόσο ευεργετικό για την υγεία των μαλλιών μας)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ήδη τα διατροφικά οφέλη του μπρόκολου, το οποίο είναι εξαιρετικά «ενυδατικό», χάρη στην πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (ίσο με το 90% της σύνθεσής τους), αλλά και αντιοξειδωτικό με αντικαρκινικό δράση. Σε όλα αυτά πρόσθεσε τη βιταμίνη C, η οποία επίσης δρα ως ρυθμιστής του ανοσοποιητικού, που συμβάλλει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων, ενώ ακόμη καθυστερεί τη γήρανση στο δέρμα.

Το έλαιο μπρόκολου και τα οφέλη του για όμορφα & λαμπερά μαλλιά

Το έλαιο σπόρων μπρόκολου, αν και δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε από την κοσμητολογία μπορεί να κάνει θαύματα ακόμη και στα πιο κατεστραμμένα μήκη των μαλλιών σου.

woman_hair_winter
Unsplash

Χάρη στα λιπαρά οξέα που περιέχει, θρέφει την τρίχα σε βάθος χωρίς να τη βαραίνει, ενώ είναι ιδανικό για τα σγουρά ή σπαστά μαλλιά που φριζάρουν με το παραμικρό. Ακόμη, η δράση του αναδομεί τα μαλλιά και διευκολύνει και το χτένισμα. Τέλος, χαρίζει ένα λαμπερό φινίρισμα στα μήκη και στις άκρες, ενώ προσφέρει και φυσική προστασία από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

3 τρόποι για να το εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου

Εάν θέλεις να δεις τα οφέλη από το λάδι μπρόκολου στα μαλλιά σου, παρακάτω θα βρεις τρεις έξυπνους τρόπους για να εισάγεις το θαυματουργό αυτό εκχύλισμα στην ιεροτελεστία φροντίδας σου

  • Ζέστανε 5 σταγόνες λάδι μπρόκολου στα χέρια σου και άπλωσέ το στις άκρες των μαλλιών σου ως θεραπεία αφήνοντάς το για λίγο πριν το ξεβγάλεις.
  • Εφάρμοσέ το ως μάσκα: απλώνοντας μια γενναιόδωρη δόση λαδιού μπρόκολου στα μήκη των μαλλιών σου αφήνοντάς το να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα πριν από το λούσιμο.
  • Χρησιμοποίησε το ως εντατική θεραπεία. Ανάμειξε το λάδι μπρόκολου με λάδι καμέλιας (επίσης εξαιρετικά θρεπτικό, χάρη στη σύνθεσή του πλούσια σε ελαϊκό οξύ) και άφησέ το να δράσει ενώ εσύ κοιμάσαι.