Φροντίδα μαλλιών: Αυτές τις 6 «κακές» συνήθειες πρέπει να αποφεύγεις το χειμώνα!

Η αλλαγή του καιρού επιτάσσει και ανανεωμένη περιποίηση για τα μαλλιά σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Οι χαμηλές θερμοκρασίες σηματοδοτούν ότι ο Χειμώνας είναι ήδη εδώ. Καιρός λοιπόν να θωρακίσεις τα μαλλιά σου και να κάνεις ένα restart στην ιεροτελεστία φροντίδας σου αποφεύγοντας όλα εκείνα που ενδεχομένως τα επιβαρύνουν δημιουργώντας ανεπιθύμητες φθορές στην τρίχα και στην υγιή τους όψη.

Πως θα το κάνεις αυτό; Υιοθετώντας καλές πρακτικές για την φροντίδα των μαλλιών, που θα σε βοηθήσουν να τα διατηρήσεις υγιή και λαμπερά ακόμη και στις πιο ακραίες θερμοκρασίες της εποχής. (δες και πως να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή & λαμπερά το χειμώνα με 2 must-have προϊόντα)

6 «κακές» συνήθειες που δεν πρέπει να υιοθετείς το χειμώνα προκειμένου να διατηρείς τα μαλλιά σου υγιή & λαμπερά!

  1. Το να στεγνώνεις τα μαλλιά σου φυσικά-χωρίς δηλαδή τη χρήση σεσουάρ-ίσως να μην είναι και η καλύτερη πρακτική αυτήν την περίοδο. Και αυτό γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες φθείρουν και σπάνε τα νωπά μαλλιά, ενώ ακόμη θα χρειαστείς άπειρες ώρες για να συμβεί αυτό κάτω από αυτές τις θερμοκρασίες.
  2. Απόφυγε τη χρήση υπερβολικής ποσότητας conditioner. Μετά το λούσιμο εφάρμοσε μια ιδέα από μια μαλακτική κρέμα κατά μήκος των μαλλιών σου αφήνοντάς τη να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ξέβγαλε καλά και είσαι έτοιμη.
    haircombing
    Unsplash
  3. Μην στεγνώνεις τα βρεγμένα μαλλιά σου με το σεσουάρ πριν απρροφηθεί καλά η υγρασία σε αυτά. Το να χρησιμοποιείς το σεσουάρ-στο ζεστό- σε πολύ βρεγμένα μαλλιά μπορεί να τους προκαλέσει ζημιά. Γι' αυτό πριν το κάνεις ταμπονάρισέ τα καλά με μια βρεγμένη πετσέτα και μετά προχώρησε στο styling.
  4. Περιόρισε τη χρήση των σέρουμ για τα μαλλιά σου. Οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι ένας μύθος ότι τα μαλλιά το χειμώνα είναι πιο ξηρά και αφυδατωμένα. Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι ήδη ταλαιπωρημένα.
  5. Περιόρισε το λούσιμο. Φρόντισε η συχνότητα με την οποία λούζεις τα μαλλιά σου να μην ξεπερνά τις 2 φορές την εβδομάδα εστιάζοντας πιο πολύ στο τριχωτό της κεφαλής.
  6. Μην χρησιμοποιείς τη βούρτσα μαλλιών σου τόσο συχνά μέσα στην ημέρα. Εάν πάλι είσαι φαν του χτενίσματος προτίμησε μια χτένα με αραιά δόντια προκειμένου να τα χτενίζεις πιο απαλά χωρίς να φθείρεις την τρίχα.