Φυσικό στέγνωμα VS σεσουάρ: Ποιό είναι το καλύτερο για τα μαλλιά σου;

Δες τι λένε οι ειδικοί

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Tα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες από εμάς επιλέγουν να στεγνώνουν τα μαλλιά τους φυσικά αποφεύγοντας τη χρήση σεσουάρ. Αυτό έχει να κάνει κυρίως εξαιτίας της φθοράς που προκαλεί η θερμότητα από τα εργαλεία styling, όπως είναι και το σεσουάρ, η οποία μπορεί να καταστρέψει την τρίχα και να κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα. (δες και τα 5 καλύτερα σαμπουάν για λεπτά μαλλιά που δίνουν όγκο & λάμψη)

Ποιός είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να τα στεγνώσεις χωρίς ωστόσο να δημιουργήσεις φθορές στην τρίχα; Το να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά ή να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου εργαλείο μαλλιών, το σεσουάρ; Οι ειδικοί παρακάτω εξηγούν...

Φυσικό στέγνωμα ή σεσουάρ μαλλιών; Τι είναι τελικά πιο ευεργετικό για τα μαλλιά σου;

Το επιχείρημα ότι το στέγνωμα των μαλλιών με αέρα κάνει καλό ίσως τελικά να είναι ένας ακόμη αστικός μύθος. Και οι ειδικοί μας εξηγούν το γιατί... Τα μαλλιά μπορούν να απορροφήσουν έως και το 30% του δικού τους βάρους σε νερό, γεγονός που τα καθιστά πιο αδύναμα και πιο ευαίσθητα στο βούρτσισμα και στο styling. Επιπλέον, το φυσικό στέγνωμα απαιτεί χρόνο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσο περισσότερο τα μαλλιά παραμένουν υγρά, τόσο περισσότερο ο φλοιός της τρίχας να διογκώνεται και να σπάει, καταστρέφοντας μόνιμα την τρίχα.

hairdryer
Unsplash

Ακόμη δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το στέγνωμα των μαλλιών στον αέρα είναι καλύτερο από εκείνο με το σεσουάρ ή το αντίστροφο. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στα δύο και ότι η σωστή τεχνική που θα υιοθετήσεις για όποιο τρόπο και εάν επιλέξεις είναι και το κλειδί για να διατηρήσεις μια υγιή όψη στα μαλλιά σου.

Πως να το κάνεις σωστά

Εάν θέλεις να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά ταμπονάρισέ τα καλά με μια απαλή πετσέτα μαλλιών με μικροϊνες που θα απομακρύνει την υγρασία από την τρίχα. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή χρησιμοποιήσεις ένα σεσουάρ μαλλιών, προτίμησε να το κάνεις χρησιμοποιώντας παράλληλα τα δάκτυλά σου και όχι μια βούρτσα που μπορεί να τραυματίσει την τρίχα. Επίσης, πριν από τη χρήση του σεσουάρ φρόντισε να εφαρμόσεις στα μαλλιά σου ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν που θα τα θωρακίσει από τη θερμότητα.