Θαμπά μαλλιά: Με αυτά τα κόλπα θα επανακτήσεις τη χαμένη λάμψη τους μέσα στο χειμώνα!

Δες μερικά έξυπνα tricks για μια λαμπερή όψη στα μαλλιά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Instagram: Barbara Palvin
Instagram: Barbara Palvin

To να βρεις την ιδανική ρουτίνα ομορφιάς για να κλειδώσεις την λάμψη στα μαλλιά σου δεν είναι πάντα μια εύκολη διαδικασία. Και αυτό γιατί αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: ο τύπος των μαλλιών σου, η φροντίδα τους αλλά και η κατάστασή τους.

Σε κάθε περίπτωση το να ανακαλύψεις την αιτία ή τις αιτίες για τη θαμπή και ταλαιπωρημένη όψη τους σίγουρα είναι ένα βήμα που θα σε βοηθήσει για να επανακτήσουν τη χαμένη λάμψη και ζωντάνια τους μαζί φυσικά με κάποιες έξυπνες και χρήσιμες συμβουλές. (δες και 7 κολακευτικά κουρέματα που σμιλεύουν & αδυνατίζουν το οβάλ και στρογγυλό πρόσωπο)

Δες πως να επανακτήσεις τη χαμένη λάμψη από τα θαμπά μαλλιά σου

Ακολουθώντας μερικά έξυπνα beauty hacks μπορείς να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά και γεμάτα ζωντάνια. Ανακάλυψε πως.

  • Απόφυγε το συχνό λούσιμο. Και αυτό γιατί έτσι έχεις επιπλέον απώλεια υγρασίας από την τρίχα που κάνει τα μαλλιά σου να δείχνουν θαμπά και χωρίς καμία ζωντάνια. Ιδανικά φρόντισε να τα λούζεις 1-2 φορές την εβδομάδα προκειμένου να διατηρούν τα φυσικά τους έλαια και να μην ταλαιπωρούνται.

shinyhair
Unsplash

  • Εμπλούτισε τη διατροφή σου με βιταμίνες. Λαμβάνοντας ένα πολυ-βιταμινούχο συμπλήρωμα μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις δύναμη και λάμψη στα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά.
  • Χρησιμοποίησε ένα αφυγραντήρα για τον χώρο που κινείσαι μέσα στο σπίτι. Η ευεργετική του δράση θα ενυδατώσει σε βάθος την τρίχα χαρίζοντάς σου όμορφα και λαμπερά μαλλιά.
  • Επίλεξε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη για να κοιμάσαι. Είναι γεγονός ότι το μετάξι ωφελεί τα μαλλιά και αποτρέπει το φριζάρισμα. Έτσι, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη μαξιλαροθήκη τα μαλλιά σου θα είναι λεία και λαμπερά το πρωί που θα ξυπνάς.
  • Εφάρμοσε μια εξειδικευμένη θεραπεία στο κομμωτήριο. Στο επόμενο ραντεβού σου στο hair salon ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου συστήσει μια ειδική θεραπεία στο λουτήρα, η οποία θα θρέψει σε βάθος τα μαλλιά σου μέσα από μια λαμπερή όψη.