Oxblood red: To νέο it κόκκινο χρώμα στα μαλλιά που θα βλέπουμε παντού το 2024!

Ανακάλυψε τη hot απόχρωση & δοκίμασέ την!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Dua Lipa
Instagram: Dua Lipa

Λίγο πριν υποδεχθούμε την άνοιξη και όλες μας ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τη νέα σεζόν υιοθετώντας μερικές από τις καλύτερες τάσεις για τα μαλλιά ξεκινώντας φυσικά από τις top αποχρώσεις στο χρώμα, που θα δώσει έναν αέρα ανανέωσης στο hair-look.

Μια από τις κορυφαίες αποχρώσεις στο χρώμα των μαλλιών που θα δούμε να πρωταγωνιστεί αυτή την άνοιξη δεν είναι άλλη από το oxblood red color, μια φλογερή κόκκινη απόχρωση, που υπόσχεται να σε κάνει να ξεχωρίσεις. (δες και το scandi hairline, την τεχνική μαλλιών -που φωτίζει το πρόσωπο- για την οποία όλοι θα μιλούν το 2024)

Οxblood red: Tι είναι & γιατί θα το βλέπουμε παντού μέσα στο 2024;

Πρόκειται για μια βαθιά κόκκινη απόχρωση που συμπληρώνεται από κερασί τόνους. Ως μια όχι και τόσο φυσική επιλογή για το χρώμα των μαλλιών, η συγκεκριμένη απόχρωση είναι ιδανική για τις πιο τολμηρές που θέλουν να διαφοροποιήσουν το χρώμα των μαλλιών τους, είτε αυτό είναι καστανό είτε πιο κόκκινο, επιλέγοντας το συγκεκριμένο τόνο.


Γιατί να το επιλέξεις;

To σημαντικό πλεονέκτημα της oxblood red απόχρωσης στα μαλλιά είναι ότι τα κάνει να δείχνουν ακόμη πιο υγιή και λαμπερά, αναδεικνύοντας μοναδικά όποιο hair-look και εάν επιλέξεις. Παρόλα αυτά όπως κάθε έντονη, πόσο μάλλον κόκκινη απόχρωση, έτσι και αυτή θέλει μια εξειδικευμένη φροντίδα προκειμένου να διατηρηθεί αναλλοίωτη και να έχει και διάρκεια.

Μάθε για τη σωστή φροντίδα του

Είναι γνωστό ότι το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά ξεθωριάζει ακόμη πιο εύκολα, σε σχέση με το καστανό και το ξανθό. Γι' αυτό το λόγο επένδυσε σε μια εξειδικευμένη σειρά περιποίησης -ειδική για κόκκινα μαλλιά- και φρόντισε να μην αμελείς να εφαρμόζεις τη ειδική μάσκα ή τη μαλακτική σου μετά το λούσιμο. Με αυτόν τον τρόπο θα τα θωρακίσεις και θα διατηρήσεις το χρώμα τους ακόμη περισσότερο. Στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα από βαφές ή άλλες τεχνικές εργασίες εμπιστεύσου τον κομμωτή σου, ο οποίος θα σου προτείνει μια ειδική θεραπεία στο λουτήρα για κρατήσεις αναλλοίωτο το υπέροχο αυτό χρώμα τους.