Powder Puff: To αμφιλεγόμενο εργαλείο μακιγιάζ που είναι τώρα viral στο TikTok- Δες πως θα σου χαρίσει ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ!

Το beauty gadget των 00s επανακάμπτει αυτή τη σεζόν

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Xάρη στο TikTok και τη δημοφιλία τους στην γνωστή πλατφόρμα, τα powder puffs επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει στο νεσεσέρ και στο μπουντουάρ σου.

Κάπως έτσι, τα beauty gadgets των 00s γίνονται και πάλι οι πρωταγωνιστές για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ με τέλειο φινίρισμα, χωρίς γυαλάδες. Μάλιστα, οι makeup artists τα προτιμούν και το συστήνουν έναντι άλλων εργαλείων, όπως τα πινέλα, γιατί αφήνουν ένα υπέροχο τελείωμα στο πρόσωπο μέσα από μια ομοιόμορφη όψη, χωρίς ψεγάδι. (δες και το 2 σε 1 προϊόν που θα χρειαστείς για κάλυψη & λάμψη στο πρόσωπο)

Powder Puff: Τι είναι & πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ

To powder puff είναι ένα εργαλείο μακιγιάζ που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εφαρμόζει την πούδρα φινιρίσματος στο πρόσωπο. Και ενώ μπορεί να σου φέρνει στο νου σου μνήμες από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, οπότε τα powder puffs ήταν πιο ογκώδη και πιο φουντωτά, ωστόσο σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

powderpuff
Unsplash

Ειδικότερα, τα συγκεκριμένα εργαλεία μακιγιάζ, powder puffs, πλέον έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με την παλάμη σου και μια υπέροχη, βελούδινη υφή, ενώ θα τα βρεις σε στρογγυλό ή και τριγωνικό λειτουργικό σχήμα, που κάνει την εφαρμογή της πούδρας σου κυριολεκτικά παιχνιδάκι! Σημείωσε ότι ένα μόνο πέρασμα με το powder puff κλειδώνει το μακιγιάζ στην επιδερμίδα δίνοντας ένα αψεγάδιαστο φινίρισμα, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί τις αντιαισθητικές γραμμές που θα έκανε ενδεχομένως η χρήση ενός πινέλου. Ακόμη μειώνει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων στο δέρμα σου αφήνοντας μια ομοιόμορφη όψη.

Το how to της σωστής εφαρμογής

Βεβαιώσου ότι έχεις ήδη ολοκληρώσει τη βάση για το μακιγιάζ σου. Ξεκίνα λοιπόν εφαρμόζοντας πρώτα το foundation, μετά το concealer και στη συνέχεια το bronzer, στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις contouring. Μόλις ολοκληρώσεις πέρασε το powder puff-στο οποίο θα έχεις εφαρμόσεις λίγη πούδρα- από όλο το πρόσωπο και το λαιμό για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου και είσαι έτοιμη! Το σημαντικό είναι να εστιάσεις με το powder puff στην ζώνη Τ του προσώπου σου, η οποία συνήθως εμφανίζει λιπαρότητα.

Σημείωσε ότι όπως κάθε εργαλείο ομορφιάς, έτσι και το powder puff πρέπει να καθαρίζεται σε τακτική βάση με ζεστό νερό και σαπούνι αφήνοντάς το να στεγνώσει πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί ή μια πετσέτα. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα εργαλείο που πρέπει να αντικαθίσταται συχνά, ανάλογα φυσικά με τη χρήση που κάνεις.

Δες και ένα viral βίντεο του TikTok