Καρέ μαλλιά: Πόσα είδη καρέ υπάρχουν και ποια είναι;

Βρες αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Τα καρέ μαλλιά ή αλλιώς bob, αποτελούν ένα haircut που λατρεύουν πολλές σταρ του Χόλιγουντ, και όχι μόνο, για τα μαλλιά τους. Και αυτό γιατί, κοντό, μεσαίο ή πιο μακρύ το καρέ είναι ένα ανάλαφρο κούρεμα, που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε σχήμα προσώπου, ενώ ακόμη κολακεύει και τα χαρακτηριστικά σου δίνοντας παράλληλα έξτρα μήκος στο λαιμό. (δες και για την τεχνική του μπαλαγιάζ: Τι είναι & πώς γίνεται)

Στην περίπτωση λοιπόν που θέλεις να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης στο hair-look σου, τα καρέ μαλλιά είναι μια καλή και ασφαλής επιλογή για να το κάνεις. Ο λόγος είναι απλός... γιατί με το συγκεκριμένο κούρεμα θα τονίσεις ακόμη περισσότερα τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σου, ενώ ακόμη θα ανεβάσεις και την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη μέσα από μια νέα κουπ. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι το καρέ, χάρη στις άπειρες παραλλαγές και εκδοχές του θα σου δώσει μια πλούσια γκάμα επιλογών για να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα για να στρέψεις όλα τα βλέμματα πάνω σου.

Τι είναι το καρέ στιλ;

Πρόκειται για ένα είδος κουρέματος, του οποίου το ύψος φθάνει είτε πάνω από τους ώμους-μακρύ καρέ- είτε κοντά στο πηγούνι-κοντό καρέ. Η συγκεκριμένη κουπ μπορεί να υιοθετηθεί σε κάθε τύπο μαλλιών, ίσια, σπαστά ή και σγουρά και να δείχνει εξίσου εντυπωσιακή, ενώ ακόμη μπορεί να συνδυαστεί με αφέλειες είτε και φράντζες.

kare_mallia
Unsplash

Τύποι κουρεμάτων καρέ

Εκτός από το κλασικό καρέ, που φθάνει στο ύψος των ώμων, τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες και διάφορες άλλες εκδοχές του, όπως αυτή του ασύμμετρου, ή με του πιο μοντέρνου, που του δίνουν μια άλλη διάσταση ξεφεύγοντας από την κλασική και καθιερωμένη. Παρακάτω θα δεις διάφορες παραλλαγές του καρέ για να εμπνευστείς και να επιλέξεις την αγαπημένη σου.

Κοντό καρέ με αφέλειες στο πλάι

Ενα κομψό κούρεμα που τονίζει μοναδικά τα ζυγωματικά. Ταιριάζει σε όσες έχουν έντονα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο ενώ βγάζει και ένα φινετσάτο εφέ.


Κοντό καρέ με φράντζα στο πλάι

Η φράντζα στο πλάι δίνει στο συγκεκριμένο κούρεμα μια φρέσκια πινελιά. Είναι ιδανικό για κάθε σχήμα προσώπου, ενώ τονίζει φανταστικά τις έντονες αποχρώσεις μαλλιών, με χαρακτηριστικές εκείνες του ginger ή του ξανθό.

Συμμετρικό με αφέλειες

Με ή χωρίς αφέλειες το συμμετρικό καρέ είναι τέλειο, ειδικά σε sleek για ένα σικάτο hair-look που θα στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω σου.


Ανάλαφρο μακρύ καρέ τύπου 90s

H πιο hot εκδοχή του για φέτος, είναι λίγο πιο μακρύ σε μήκος με έξτρα όγκο που ξεκινά από τις ρίζες. Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη κουπ παραπέμπει σε κουρέματα από τη δεκαετία του 1990.


Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο καρέ για το σχήμα του προσώπου σου

Το οβάλ σχήμα προσώπου είναι σίγουρα το ιδανικό για ένα τέτοιο κούρεμα. Παρόλα αυτά, εάν έχεις τετράγωνο πρόσωπο, μπορείς επίσης να το τολμήσεις επιλέγοντας ένα καρέ κούρεμα με έντονα φιλαρίσματα και κυματισμούς γύρω από το πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο θα δείχνει κολακευτικό. Στην περίπτωση που έχεις στρογγυλό πρόσωπο φρόντισε να επιλέξεις ένα μακρύ καρέ με όγκο στην κορυφή. Επίσης, οι αφέλειες αλλά και η χωρίστρα στη μέση είναι ιδανικά για την περίπτωσή σου. Τέλος, εάν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, απόφυγε τις αφέλειες και προτίμησε τις φράντζες στο πλάι που θα το κάνουν πιο ελκυστικό.

Συμβουλές για τη συντήρηση του καρέ

Για να διατηρήσεις το καρέ σου καλό είναι να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου μια φορά το μήνα, προκειμένου να φρεσκάρει το κούρεμα μέσα από ένα ανάλαφρο trimming. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσεις το σχήμα του αναλλοίωτο και για μεγάλο διάστημα. Θυμήσου ότι όσο πιο κοντό είναι το καρέ σου, τόσο πιο συχνά θέλει φροντίδα από τον κομμωτή σου για να διατηρήσει το σχήμα του.

Προτάσεις για την καθημερινή φροντίδα

Το καρέ, σε όποια παραλλαγή και εάν το επιλέξεις θέλει το κατάλληλο φορμάρισμα για να αναδείξει το σχήμα του. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο επένδυσε σε μερικά εργαλεία-κλειδί, όπως μια πρέσα μαλλιών ή ένα σεουάρ και μια στρογγυλή βούρτσα μαλλιών, τα οποία θα σε βοηθήσουν στο καθημερινό styling. Και μην ξεχνάς! Για να δείχνουν πάντοτε περιποιημένα πρέπει να έχουν και την σωστή φροντίδα με τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών, ανάλογα με τον τύπο αλλά και τις ανάγκες τους.