Μαύρο ή καφέ eyeliner; Δες ποιο σου ταιριάζει καλύτερα & για ποια περίσταση είναι ιδανικό!

Κάνε τη σωστή επιλογή και κλέψε τις εντυπώσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Olivia Palermo
Instagram: Olivia Palermo

Aκόμη και εάν διαθέτεις μια πλούσια συλλογή eyeliner, η οποία περιλαμβάνει πολλές χρωματικές επιλογές, πάντα η μαύρη και η καφέ απόχρωση, αποτελεί μια κλασική και διαχρονική λύση για ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ στα βλέφαρα, που δεν σε απογοητεύσει ποτέ. Και αυτό γιατί θα σου χαρίσει ένα σαγηνευτικό βλέμμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Μάλιστα εάν είσαι ανάμεσα στις δυο αποχρώσεις -μαύρης και καφέ- και δεν ξέρεις ποια να επιλέξεις για το beauty look σου παρακάτω σου έχουμε την απάντηση μέσα από το πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μίας. (δες και τη μάσκαρα -που κοστίζει κάτω από 15 ευρώ και χαρίζει απίστευτο όγκο- με την οποία θα ξεχάσεις τα extensions βλεφαρίδων)

Μαύρο ή καφέ eyeliner; Δες ποιο σου ταιριάζει καλύτερα

Το καφέ eyeliner είναι σίγουρα μια πρόταση για ένα πιο διακριτικό εφέ στα βλέφαρα, σε σχέση με το μαύρο. Έτσι, εάν θέλεις να υιοθετήσεις ένα φυσικό nο-makeup look με ελάχιστη ένταση στα βλέφαρα η καφέ απόχρωση είναι η ιδανική για να το πετύχεις. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι οι καφέ τόνοι eyeliner, αγαπημένοι πολλών makeup artists κολακεύουν περισσότερο τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες τονίζοντας καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.


Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στη χρωματική παλέτα του καφέ θα βρεις αρκετές αποχρώσεις και παραλλαγές για να επιλέξεις την αγαπημένη σου σε αντίθεση με εκείνη του μαύρου όπου οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες.

Για ποια περίσταση είναι ιδανικό το μαύρο eyeliner;

Tο μαύρο eyeliner, με μια μακρά ιστορία που ξεκινά από την Elizabeth Taylor, η οποία το υιοθέτησε πρώτη για το ρόλο της ως Κλεοπάτρα, είναι κατάλληλο για να σε βοηθήσει να κάνεις το δικό σου statement μέσα από ένα εντυπωσιακό εφέ, που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο. Επιπλέον, η συγκεκριμένη απόχρωση δείχνει πάντα τέλεια σε κάθε τύπο επιδερμίδας, ενώ ενδείκνυται και για να δημιουργήσεις πιο έντονα smokey ή cat- eye makeup looks.

Εάν παρόλα αυτά, δεν είσαι ιδιαίτερα επιδέξια στην εφαρμογή του, οι celebrity makeup artists συστήνουν να ξεκινήσεις επιλέγοντας μια καφέ απόχρωση eyeliner. Έτσι, ακόμη και εάν κάτι πάει στραβά θα μπορέσεις να το διορθώσεις πιο εύκολα.