Mε αυτό το κόλπο θα βρεις την κατάλληλη απόχρωση makeup που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου!

Το συστήνει και δημοφιλής makeup artist

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Απαραίτητο συστατικό για μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα είναι η επιλογή του κατάλληλου makeup, το οποίο θα καμουφλάρει τυχόν ατέλειες χαρίζοντας μια ομοιόμορφη όψη χωρίς ψεγάδι. Και ενώ μπορεί να έχεις ήδη καταλήξει στην αγαπημένη σου makeup φόρμουλα ωστόσο μπορεί ακόμη να έχεις αμφιβολία για το εάν επέλεξες τη σωστή απόχρωση.

Σε αυτό το δίλημμα που έχει απασχολήσει τις περισσότερες από εμάς τη λύση δίνει η makeup artist και ιδρύτρια της ομώνυμης μάρκας καλλυντικών,Bobbi Brown, η οποία με παλαιότερη ανάρτηση στο Instagram έδωσε τα φώτα της μέσα από διάφορα tips που μοιράστηκε με φανατικούς της followers, και όχι μόνο. (δες και για τη λιπαρή επιδερμίδα, τα κόλπα με τα οποία θα μειώσεις τη λιπαρότητα & τις γυαλάδες στο δέρμα)

Με αυτό το κόλπο θα βρεις την απόχρωση makeup που σου ταιριάζει

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να βρεις την απόχρωση του makeup που σου ταιριάζει είναι να εφαρμόσεις μια ιδέα από αυτό πάνω στο πρόσωπό σου, κατά προτίμηση στο πλάι δίπλα στο πηγούνι. Στη συνέχεια βρες ένα καθρέπτη που τον λούζει το φυσικό φως και δες εάν το χρώμα ξεχωρίζει από την επιδερμίδα σου. Στην περίπτωση που έχει εξαφανιστεί και έχει γίνει ένα με αυτήν τότε έχεις βρεις τον ιδανικό τόνο makeup.

υγρό makeup μπουκάλι
Unsplash

Σημείωσε ότι εάν το μέτωπό σου είναι ελαφρά πιο σκουρόχωμο σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο μπορεί να χρειαστεί να αναμείξεις δυο διαφορετικές αποχρώσεις που θα σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Beauty tips για τέλεια εφαρμογή

  • Εάν έχει ξηρή επιδερμίδα πριν απλώσεις το makeup εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα ή λίγο primer. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν έχεις λιπαρό πρόσωπο, αφού ολοκληρώσεις την εφαρμογή του makeup πέρασε με μερικές πινελιές από μια διάφανη πούδρα το πρόσωπό σου.
  • Πριν από την εφαρμογή του makeup χρησιμοποίησε ένα διορθωτικό στιλό με το οποίο θα καμουφλάρεις μαύρους κύκλους, ατέλειες ή κοκκινίλες. Έτσι, απλώνοντας το makeup στη συνέχεια θα χαρίσεις στην επιδερμίδα σου μια αψεγάδιαστη και ομοιόμορφη όψη.