Λιπαρή επιδερμίδα: Με αυτά τα κόλπα θα μειώσεις τη λιπαρότητα & τις γυαλάδες στο δέρμα!

Ακολούθησε μερικά tips για ένα πρόσωπο χωρίς ατέλειες!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το λιπαρό δέρμα, με τάση για ακμή θέλει στοχευμένη φροντίδα προκειμένου να δείχνει υγιές απαλλαγμένο από κάθε λιπαρότητα και γυαλάδες. Έτσι, η καθημερινή του περιποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα είναι το Α και το Ω για να δείχνει όμορφο και φωτεινό. (δες και τις 5 καλύτερες & πιο οικονομικές κρέμες με βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα μετά τα 30)

Σημείωσε ότι η λιπαρότητα, που εμφανίζεται με τη μορφή γυαλάδας στο πρόσωπο εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος και έτσι να δημιουργηθούν αντιαισθητικά στίγματα ή και σημάδια ακμής σε διάφορα σημεία του προσώπου. Γι' αυτό λοιπόν επένδυσε στα κατάλληλα προϊόντα και ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές που κυριολεκτικά θα «σώσουν» την επιδερμίδα σου.

Βeauty hacks για να αντιμετωπίσεις τη λιπαρότητα στο δέρμα

Για να φροντίσεις σωστά ένα λιπαρό δέρμα το βασικό σου μέλημα πρέπει να είναι η μείωση της υπερβολικής παραγωγής σμήματος, η οποία και ευθύνεται κατά βάση για τα σημάδια της ακμής στο δέρμα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο της επιδερμίδας σου ακολουθώντας κάποιες βασικές συμβουλές για τη φροντίδα της όπως οι παρακάτω.

oilyskin_girl
Unsplash

  • Φρόντισε να πλένεις καλά το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσεις την περιττή λιπαρότητα και το σμήγμα από το δέρμα σου, που ενδέχεται να δημιουργούσε σημάδια ακμής όπως σπυράκια.
  • Προτίμησε προϊόντα καθαρισμού με ήπιες συνθέσεις χωρίς αλκοόλ. Ιδανικά για τον τύπο της επιδερμίδας σου είναι τα προϊόντα σε μορφή αφρού αντί για εκείνα που έχουν τζελ υφή, που θα καθαρίσουν απαλά το πρόσωπό σου χωρίς να δημιουργήσουν ίχνος ερεθισμού.
  • Μην αμελείς να εφαρμόζεις μια ανάλαφρη ενυδατική κρέμα μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου. Προτίμησε μια κρέμα, ειδικά για τη λιπαρή επιδερμίδα, που δεν θα επιβαρύνει το δέρμα σου ούτε θα δημιουργήσει ανεπιθύμητη λιπαρότητα.
  • Επίλεξε προϊόντα φροντίδας χωρίς έλαια, τα οποία δεν θα δημιουργήσουν επιπλέον λιπαρότητα και γυαλάδες στο δέρμα σου.
  • Κάθε ημέρα, χειμώνα-καλοκαίρι, μετά την εφαρμογής της κρέμας σου άπλωσε μια ιδέα από την αντηλιακή σου.