Butterfly bob: To στιλάτο καρέ που θα κάνει θραύση την άνοιξη - Θα αναβαθμίσει το hair-look σου!

Έτσι θα ανανεώσεις το ανοιξιάτικο στιλ σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Lily Aldridge
Instagram: Lily Aldridge

Αναζητάς μια κουπ που θα ανανεώσει και θα φρεσκάρει το hair-look σου χωρίς ωστόσο να ρισκάρεις πολύ; Εάν ναι, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το butterfly bob, ένα υπέρκομψο κοντό καρέ, που παρά τις ρετρό αναφορές του, τώρα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η συγκεκριμένη εκδοχή, διατηρεί πολλά στοιχεία από τον προκάτοχό της (bob) ενώ ακόμη έχει επιπλέον όγκο και κίνηση. Σημείωσε ότι μπορείς να την υιοθετήσεις εύκολα είτε έχεις ίσια είτε σπαστά μαλλιά καθώς δείχνει εξίσου φινετσάτο. (δες και για τα καρέ μαλλιά, πόσα είδη καρέ υπάρχουν και ποια είναι)

Tι είναι το butterfly bob & γιατί θα κάνει θραύση την άνοιξη;

Είναι μια σικάτη και φρέσκια εκδοχή του κλασικού bob που έχει έξτρα όγκο και κίνηση με τα μαλλιά σου να αγκαλιάζουν το πρόσωπο απαλά όπως τα φτερά μιας πεταλούδας (butterfly). Η συγκεκριμένη εκδοχή διατηρεί τα βασικά στοιχεία της κουπ προσθέτοντας όμως διάφορα φιλαρίσματα μπροστά στο στεφάνι, που το διαφοροποιούν από το κλασικό bob.

Πως μπορείς να το φορμάρεις το πιο στιλάτο καρέ εύκολα με λίγες κινήσεις;

Πριν ξεκινήσεις το styling ψέκασε με ένα προστατευτικό σπρέι κατά της θερμότητας κατά μήκος των μαλλιών σου. Στη συνέχεια και αφού τα θωρακίσεις από τη θερμότητα με ένα σεσουάρ και μια στρογγυλή βούρτσα δημιούργησε το επιθυμητό αποτέλεσμα χαρίζοντας όγκο και κίνηση στα μαλλιά σου. Μόλις ολοκληρώσεις το styling ψέκασε με ένα δυνατό σπρέι μαλλιών και εφάρμοσε μια ιδέα από ένα σέρουμ στις άκρες τους για να τιθασεύσεις το φριζάρισμα.


Με ποιο τρόπο θα διατηρήσεις το butterfly bob;

Φρόντισε να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε 6-8 εβδομάδες. Με αυτήν την συχνότητα θα διατηρήσεις τέλεια το σχήμα του, ενώ τα μαλλιά σου θα παραμείνουν υγιή και λαμπερά. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς συχνά θερμαντικά εργαλεία για το styling των μαλλιών σου τότε μάλλον θα πρέπει να κάνεις πιο συχνές τις επισκέψεις σου στον κομμωτή σου. Τώρα σε ό,τι αφορά τη φροντίδα του στο σπίτι χρησιμοποίησε μια pre-shampoo θεραπεία που θα ενισχύσει την τρίχα καθώς και ένα leave in προϊόν μετά το λούσιμο για να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα.