Χωρίστρα στο πλάι: H viral τάση στα μαλλιά που θα βλέπουμε παντού το 2024!

Δες πως να την υιοθετήσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Rachel Zegler
Instagram: Rachel Zegler

Η χωρίστρα στο πλάι ήταν μέχρι πρότινος αγαπημένη των Millennials, ενώ η Gen Z την είχε απορρίψει πανηγυρικά. Αυτό βέβαια άλλαξε ριζικά μετά από τα φετινά βραβεία BAFTA όπου αρκετές σταρ περπάτησαν πάνω στο κόκκινο χαλί της απονομής υιοθετώντας το συγκεκριμένο hair-look.

Κάπως έτσι, η χωρίστρα στο πλάι που «τρεντάρει» και στη δημοφιλή πλατφόρμα του TikTok αναμένεται να είναι ένα από τα χτενίσματα που θα βλέπουμε παντού φέτος και μάλιστα σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές για να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο των μαλλιών σου, είτε αυτά είναι μακριά είτε κοντά. (δες και για τα καρέ μαλλιά, πόσα είδη καρέ υπάρχουν και ποια είναι)

Χωρίστρα στο πλάι: Η viral τάση στα μαλλιά για την οποία όλοι θα μιλούν το 2024

Η πλαϊνή χωρίστρα μπορεί να κολακεύσει τόσο τα ίσια όσο και τα κυματιστά μακριά, ανεξαρτήτως του μήκους τους. Και αυτό γιατί δίνει ένα κομψό και φινετσάτο αποτέλεσμα που διαφέρει κατά πολύ από την πιο κλασική χωρίστρα στη μέση. Για να το πετύχεις θα χρειαστείς να φέρεις ένα μεγάλο τμήμα των μαλλιών σου στο πλάι τοποθετώντας το πιο μικρό πίσω από τα αυτιά σου. Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο χτένισμα είναι ιδανικό ακόμη και εάν έχεις λεπτά και αδύναμα μαλλιά καθώς τους δίνει έξτρα όγκο.


Πως να υιοθετήσεις ένα χτένισμα με χωρίστρα στο πλάι

Τα πάντα έχουν να κάνουν με τη σωστή προετοιμασία. Έτσι, λίγο πριν ξεκινήσεις το styling εφάρμοσε ένα ανάλαφρο έλαιο μαλλιών που θα τα ενυδατώσει αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το φριζάρισμα. Στη συνέχεια κάνε μια χωρίστρα στο πλάι με μια λεπτή χτένα μαλλιών και με τη βοήθεια του σεσουάρ και μια βούρτσας δημιούργησε το επιθυμητό hair-look, με ή χωρίς όγκο. Στην περίπτωση που θέλεις να αποφύγεις τη χρήση θερμαντικών εργαλείων, μπορείς να τοποθετήσεις μερικά στρογγυλά και μεγάλα σε μέγεθος ρόλεϊ στα μαλλιά σου, τα οποία θα σου δώσουν όγκο και κίνηση.