Με αυτά τα κόλπα θα δώσεις διάρκεια στο μακιγιάζ σου & θα διατηρηθεί αναλλοίωτο για ώρες!

Έτσι θα παρατείνεις το beauty look σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου φρέσκο και δροσερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν θέλει κόπο μόνο τρόπο. Έτσι, υιοθετώντας κάποιες εύκολες και απλές τεχνικές μπορείς να του δώσεις έξτρα παράταση, χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί καθόλου.

Ακόμη λοιπόν και εάν δεν είσαι ιδιαίτερα επιδέξια μπορείς να ακολουθήσεις ευλαβικά τις παρακάτω συμβουλές μέσα από τις οποίες θα χαρίσεις στο αγαπημένο σου beauty look τη διάρκεια που θέλεις. Εμείς απλά σου δείχνουμε τον τόπο. (δες και το κόλπο για να βρεις την κατάλληλη απόχρωση makeup που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου)

Έτσι θα δώσεις παράταση στο μακιγιάζ σου & θα διατηρηθεί για ώρες

  • Προετοίμασε καλά την επιδερμίδα σου. Πριν από την εφαρμογή της βάση σου φρόντισε να καθαρίσεις καλά την επιδερμίδα σου και μετά να εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποίησε το κατάλληλο καθαριστικό και κρέμα που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου.
  • Χτίσε μια καλή βάση. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν κρατήσεις το μακιγιάζ σου αναλλοίωτο για ώρες. Επίλεξε λοιπόν ένα υγρό makeup και άπλωσε μια μικρή ποσότητα για να δώσεις ένα ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα σου, που θα γίνει η τέλεια βάση για το μακιγιάζ σου.

γυναίκα εφαρμόζει πούδρα προσώπου
Unsplash

  • Σταθεροποίησε το makeup με την βοήθεια μιας πούδρας. Πέρασε μερικές πινελιές από μια διάφανη ματ πούδρα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό αφού εφαρμόσεις το makeup και πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου. Έτσι, το μακιγιάζ σου θα έχει έξτρα διάρκεια.
  • Μόλις ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου ψέκασε το πρόσωπό σου με ένα setting spray, που θα το σταθεροποιήσει ακόμη και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.
  • Φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα σου τα απολύτως απαραίτητα, όπως μια πούδρα, ένα κραγιόν και μια μάσκαρα, για να κάνεις γρήγορα ρετούς στο μακιγιάζ σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Απόφυγε να ακουμπάς με τα χέρια σου το πρόσωπό σου καθώς έτσι ενδέχεται να αλλοιώσεις το μακιγιάζ σου και να το καταστρέψεις.