Αυτό το κούρεμα δείχνει πάντα τέλειo σε γυναίκες άνω των 50 - Το λένε οι hair-experts & το επιλέγουν οι σταρ!

Είναι μια κλασική και διαχρονική επιλογή

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: Jennifer Lopez
Instagram: Jennifer Lopez

Παρότι η νέα σεζόν επιτάσσει pixie κουρέματα και κουπ εμπνευσμένες από τη δεκαετία του 1970 και 1980 δεν είναι λίγες οι σταρ του Χόλιγουντ, ειδικά αυτές που έχουν «πατήσει» τα 50, που επιλέγουν πιο κλασικά και διαχρονικά κουρέματα και χτενίσματα για τα μαλλιά τους.

Ένα από αυτά είναι το καρέ ή αλλιώς bob, σε διάφορες εκδοχές μια και πρόκειται για μια safe και διαχρονική επιλογή. την οποία συστήνουν οι hair-experts γιατί ταιριάζει σχεδόν σε όλες, ενώ κολακεύει ιδιαίτερα τις γυναίκες που είναι 50+. (δες και τις πιο κολακευτικές αφέλειες που μπορείς να δοκιμάσεις τώρα στα μαλλιά σου εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο)

Δες το κούρεμα που δείχνει κομψό και τέλεια σε γυναίκες πάνω από 50!

Καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά και αδύναμα. Έτσι, ένα πιο κοντό κούρεμα, όπως είναι το καρέ (bob) μπορεί να τα κάνει να δείχνουν πιο πυκνά δίνοντάς τους μια άλλη διάσταση. Μην ξεχνάς ότι το περίγραμμα ενός bob δίνει πάντα την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά σου είναι πιο πυκνά και πιο γεμάτα με όγκο.


Πως να επιλέξεις το κατάλληλο bob για εσένα;

Συμβουλέψου τον κομμωτή σου σχετικά με το μήκος αλλά και το σχήμα που ταιριάζει στο πρόσωπο αλλά και στην προσωπικότητά σου. Όσο για το μήκος του... ένας βασικός παράγοντας έχει να κάνει με την πυκνότητα και τον όγκο των μαλλιών σου. Έτσι, όσο πιο λεπτά και αδύναμα είναι τόσο πιο κοντό πρέπει να είναι το μήκος τους για να έχουν και περισσότερο όγκο.

Πώς να το φορμάρεις...

Απόφυγε το υπερβολικό styling. Ακόμη φρόντισε να μην τα βουρτσίζεις πολύ γιατί κάτι τέτοιο θα τα κάνει να δείχνουν πιο flat δημιουργώντας επιπλέον ανεπιθύμητο φριζάρισμα. Για να δημιουργήσεις την ανάλογη κίνηση χρησιμοποίησε μια ισιωτική ή ένα σίδερο για μπούκλες που θα χαρίσει στα μαλλιά σου υφή και ζωντάνια. Στη συνέχεια άνοιξέ τα μαλλιά σου με τα δάκτυλά σου για να δείχνουν επιμελώς ατημέλητα. Τελειώνοντας πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα από μια κρέμα styling που θα ενισχύει την κίνηση των μαλλιών σου.

Hair inspo

Εμπνεύσου από τα παρακάτω bob και δοκίμασε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Short & edgy

Curly hair, don't care

Bob with bangs

Long bob with fringes

Layered- long bob