Τσικνοπέμπτη: Με αυτά τα 4 χτενίσματα τα μαλλιά σου δεν θα μυρίζουν «τσίκνα» την επόμενη ημέρα!

Έτσι τα μαλλιά σου δεν θα «ποτίσουν» με ανεπιθύμητες μυρωδιές

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η σημερινή ημέρα επιτάσσει τσίκνισμα, τι γίνεται όμως με τα μαλλιά μας; Πως μπορούμε να αποφύγουμε την ανεπιθύμητη τσίκνα στην περίπτωση που δεν προλαβαίνουμε να λουστούμε για να πάμε στη δουλειά την επόμενη ημέρα;

Όλες μας λίγο έως πολύ έχουμε προβληματιστεί για τα παραπάνω και ψάχνουμε μανιωδώς για χτενίσματα αλλά και έξυπνα tips που θα μας σώσουν μια τέτοια μέρα! Εμείς λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε μερικά εύκολα hair-looks που μπορείς να υιοθετήσεις, τα οποία μαζί με κάποια έξυπνα tips θα σε βοηθήσουν προκειμένου να μην «ποτίσουν» τα μαλλιά σου με ανεπιθύμητες μυρωδιές. (δες και πώς να δημιουργήσεις το τέλειο κυματιστό bob βήμα-βήμα)

Με αυτά τα 4 χτενίσματα τα μαλλιά σου δεν θα μυρίζουν «τσίκνα» την επόμενη ημέρα!

  • Επίλεξε ένα ψηλό ponyail. Μάζεψε τα μαλλιά σου σε μια αλογοουρά την οποία θα στερεώσεις καλά με ένα σφικτό λαστιχάκι. Μάλιστα για να δώσεις μια μοντέρνα πινελιά στο hair-look σου μπορείς να τοποθετήσεις μια στέκα ή ένα τιρμπάνι στο μπροστινό μέρος, που θα την κάνει ακόμη πιο σικάτη, ενώ τα μαλλιά σου δεν θα μυρίσουν.

  • Στην περίπτωση που είσαι πιο κλασική προτίμησε μια χαμηλή αλογοουρά, την οποία θα στολίσεις με ένα φιόγκο για να την κάνεις ακόμη πιο stylish.

  • Πες το ναι σε ένα ανάλαφρο χαμηλό σινιόν. Πιάνοντας σφιχτά και πίσω τα μαλλιά σου απορροφούν σε πολύ μικρότερο βαθμό τις μυρωδιές από ό,τι εάν τα άφηνες κάτω.

  • Εάν λατρεύεις τις πλεξίδες η Τσικνοπέμπτη είναι μια καλή ημέρα για τις υιοθετήσεις. Δοκίμασε λοιπόν μια απλή ή και γαλλική πλεξίδα Πρόκειται για μια κλασική και διαχρονική επιλογή που και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και θα θωρακίσει τα μαλλιά σου από τις μυρωδιές.

Bonus tip

Ακόμη όμως και εάν τίποτα από αυτά δεν πιάσει απόλυτα μπορείς να δοκιμάσεις το εξής. Μόλις ολοκληρωθεί η βραδιά ψέκασε τα μαλλιά σου -ξεκινώντας από τις ρίζες- με ένα ξηρό σαμπουάν. Η ευεργετική του σύνθεση θα εξαφανίσεις τις μυρωδιές, ενώ ακόμη θα φρεσκάρει και θα αρωματίσει τα μαλλιά σου σε χρόνο dt. Έτσι την επόμενη ημέρα μπορείς να πας στο γραφείο χωρίς να ανησυχείς για το εάν τα μαλλιά σου μυρίζουν «τσίκνα».