Πώς να δημιουργήσεις το τέλειο κυματιστό bob βήμα-βήμα - Δες όλα τα μυστικά που δεν γνώριζες!

Θα χρειαστείς λίγες μόνο κινήσεις για να το υιοθετήσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Τo κυματιστό bob είναι ένα δημοφιλές και κομψό χτένισμα, που μπορεί εύκολα να αναβαθμίσει το καθημερινό σου στιλ βγάζοντας μια μοναδική αίσθηση φινέτσας. Μάλιστα είναι η ιδανική επιλογή, για όλες όσες έχουν καρέ μαλλιά αφού μπορεί να υιοθετηθεί εύκολα με λίγες κινήσεις.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το τέλειο κυματιστό bob από την άνεση του σπιτιού σου με ελάχιστα προϊόντα και εργαλεία styling. (δες και την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά styling μαλλιών της Zara που έφτασε επισήμως και στην Ελλάδα)

Έτσι θα δημιουργήσεις το τέλειο κυματιστό bob βήμα-βήμα!

  • Βήμα 1ο: Ξεκίνα από την σωστή προετοιμασία των μαλλιών σου. Σε στεγνά και φρεσκολουσμένα μαλλιά εφάρμοσε ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα των εργαλείων styling. Με αυτόν τον τρόπο θα τα θωρακίσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του styling διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά.

    γυναίκα με wavy bob
    Shutterstock


  • Βήμα 2ο: Επένδυσε σε ένα εργαλείο μαλλιών (πρέσα ή σίδερο για μπούκλες) που θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ανάλαφρους κυματισμούς στα μαλλιά σου. Πώς θα το κάνεις αυτό; Χώρισε τα μαλλιά σου σε μικρές τούφες. Στη συνέχεια με το κατάλληλο εργαλείο γύρισε τούφα-τούφα τα μαλλιά ξεκινώντας από τις ρίζες με φορά προς τα κάτω. Για να αποφύγεις τυχόν φθορά στα μαλλιά σου προτίμησε εργαλεία μαλλιών με ενσωματωμένη τεχνολογία ατμού ή αέρα.
    ισιωτικό μαλλιών dyson
    Ισιωτικό μαλλιών, Airstrait Nickel/Copper, Dyson

  • Βήμα 3ο: Φρόντισε να κάνεις ένα καλό κούρεμα τύπου bob, το οποίο θα είναι και η βάση σου για να υιοθετήσεις το κυματιστό αυτό εφέ. Μάλιστα μπορείς να ζητήσεις και από τον κομμωτή σου να σου προτείνει το bob που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου αλλά και στον τύπο των μαλλιών σου προκειμένου να αναδείξεις μοναδικά αυτό το χτένισμα.
  • Βήμα 4ο: Χάρισε την τελική πινελιά στο hair-look σου με λίγο λάδι μαλλιών. Εφάρμοσε μια ιδέα από ένα λάδι μαλλιών στις άκρες των μαλλιών σου για να προσθέσεις λάμψη αλλά και για να αποτρέψεις τυχόν φριζάρισμα.
    έλαιο μαλλιών Extraordinary Oil elvive
    Έλαιο πολλαπλών χρήσεων για κάθε τύπο μαλλιών, Elvive, Extraordinary Oil, L'Oreal Paris
  • Βήμα 5ο: Ολοκλήρωσε μοναδικά το χτένισμά σου! Μπορείς να παίξεις με τα μαλλιά σου χαρίζοντας όγκο στις ρίζες τους ή δημιουργώντας μια χωρίστρα στο πλάι. Ακόμη μπορείς να προσθέσεις ένα trendy αξεσουάρ μαλλιών που θα απογειώσει το hair-look σου.

Κλιπ μαλλιών
Κλιπ μαλλιών, Hair Clip Marble Pink, Azade