Μακιγιάζ μετά τα 40: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις!

Ώρα για να κάνεις restart στην τελετουργία σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Όπως δεν φοράς το ίδιο ρούχο για χρόνια κάπως έτσι δεν θα πρέπει να ακολουθείς την ίδια ρουτίνα για το μακιγιάζ σου όταν περνάς τα πρώτα άντα. Έτσι, αν αισθάνεσαι ότι το μακιγιάζ σου όχι απλά δεν σε κολακεύει πια αλλά σε κάνει να δείχνεις πιο ταλαιπωρημένη με έντονα τα σημάδια του χρόνου πάνω στην επιδερμίδα σου τότε ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι γι' αυτό.

Ανασυντάξου λοιπόν και κάνε restart στην τελετουργία του μακιγιάζ σου φροντίζοντας να αποφεύγεις τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότερες από εμάς. Παρακάτω θα δεις τα πιο βασικά ατοπήματα στα οποία όλες μας έχουν πέσει κάποια στιγμή. (δες και 10 μυστικά ομορφιάς για τέλειο μακιγιάζ που όλες οι γυναίκες μετά τα 40 πρέπει να ξέρουν)

Μακιγιάζ μετά τα 40: Δες τα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις

  • Ξεκινάς το μακιγιάζ σου χωρίς να έχεις προετοιμάσει σωστά την επιδερμίδα σου. Όσο εντυπωσιακό και εάν είναι το αγαπημένο στου beauty look, εάν το δέρμα σου δεν είναι καλοφροντισμένο το μακιγιάζ σου θα αρχίσει να “σπάει” με τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες να είναι περισσότερο ορατές.
  • Δεν εφαρμόζεις τη βάση σου όπως πρέπει. Φρόντισε να απορροφηθεί καλά η κρέμα προσώπου σου πριν απλώσεις το υγρό makeup ή ακόμη και το concealer πάνω στην επιδερμίδα σου. Για ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη εφαρμογή χρησιμοποίησε ένα ειδικό πινέλο για makeup ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ που θα το απλώσει ακόμη πιο ομοιόμορφα.

γυναίκα κοιτάζεται στον καθρέφτη
Shutterstock

  • Κάνεις το ίδιο μακιγιάζ που έκανες όταν ήσουν 30! Το να διατηρείς το ίδιο makeup look που έκανες σε περασμένες δεκαετίες ενδέχεται να τονίσει ακόμη περισσότερα τα σημάδια του χρόνου, που τώρα είναι πιο έντονα πάνω στο δέρμα σου. Έτσι, φρόντισε να αποφεύγεις την υπερβολική ένταση στα βλέφαρα, μέσα από smokey eye looks, τα οποία θα κάνουν το πρόσωπό σου να δείχνει πιο γερασμένο.
  • Επιλέγεις ματ κραγιόν για τα χείλη. Η συγκεκριμένη υφή θα κάνει τα χείλη σου να δείχνουν πιο άτονα. Έτσι, προτιμώντας μια ενυδατική ή και glossy υφή το μακιγιάζ σου θα είναι πιο ζωντανό και το πρόσωπό σου θα δείχνει πιο νεανικό.
  • Αμελείς τη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής των ματιών. Η συγκεκριμένη περιοχή, ειδικά μετά τα 40, θέλει ειδική περιποίηση. Έτσι, ένα υγρό concealer μπορεί να μην καμουφλάρει αρκετά τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες αλλά και τις ρυτίδες στην επίμαχη περιοχή. Τι μπορείς να κάνεις; Επίλεξε στοχευμένα eye patches με δραστικά συστατικά όπως το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ, που θα φροντίσουν τη συγκεκριμένη περιοχή μειώνοντας αισθητά τις ατέλειες.