Τέλειο μακιγιάζ μετά τα 50: Αυτά είναι τα καλύτερα makeup tips που πρέπει να ξέρεις για να δείχνεις νεότερη!

Έτσι θα το πετύχεις!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Εάν έχεις ήδη συμπληρώσει τα 50 ή είσαι κοντά τότε σίγουρα θα χρειαστεί να αλλάξεις μερικά πράγματα που αφορούν στην ιεροτελεστία του μακιγιάζ σου. Και αυτό γιατί η ώριμη επιδερμίδα, σε αυτήν την ηλικία έχει ανάγκη από ανάλαφρες υφές και συνθέσεις, ακόμη και στο μακιγιάζ, για να δείχνει πιο φρέσκια και πιο ξεκούραστη.

Παρακάτω θα δεις μερικά εύκολα και γρήγορα tips, που εάν τα ακολουθήσεις ευλαβικά θα σε βοηθήσουν να δημιουργείς τα καλύτερα makeup looks, τα οποία θα σε κάνουν να δείχνεις σαν 30άρα! (δες και το μακιγιάζ μετά τα 40 με τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις)

Δες τα καλύτερα makeup tips για τέλειο μακιγιάζ μετά τα 50!

  • Φρόντισε σωστά το πρόσωπό σου. Όσο πιο περιποιημένη είναι η επιδερμίδα σου σε αυτήν την ηλικία τόσο λιγότερο μακιγιάζ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις. Το προϊόν-κλειδί για τη συγκεκριμένη ηλικία είναι μια υφασμάτινη μάσκα προσώπου με συστατικά όπως υαλουρονικό ή κολλαγόνο, που θα φροντίσει το δέρμα σου σε βάθος και θα κάνει την κρέμα ημέρας, την οποία θα απλώσεις στη συνέχεια να δράσει καλύτερα.

γυναίκα 50+ κοιτάζεται στον καθρέφτη
Unsplash

  • Κάνε την κατάλληλη προετοιμασία. Το σωστό primer μπορεί να μειώσει αισθητά τις λεπτές γραμμές και τους διεσταλμένους πόρους στην επιδερμίδα σου. Άπλωσε μια λεπτή στρώση μετά την κρέμα σου και άφησέ το να απορροφηθεί καλά πριν ξεκινήσεις την εφαρμογή του makeup.
  • Πες το ναι σε ανάλαφρες συνθέσεις makeup. Όσο πιο ώριμη είναι η επιδερμίδα τόσο πιο ελαφριές υφές makeup ενδείκνυνται για το πρόσωπό σου. Μην ξεχνάς ότι επιλέγοντας μια πιο “βαριά” σύνθεση θα κάνει το δέρμα σου να δείχνει πιο κουρασμένο και γερασμένο. Ιδανικά επίλεξε ενυδατικές με χρώμα, που απλώνονται πανεύκολα στο δέρμα σου χαρίζοντας μια φρέσκια όψη.
  • Προτίμησε ένα concealer για μέτρια κάλυψη, που δεν θα δημιουργήσει ανεπιθύμητες γραμμές ούτε θα αφυδατώσει την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια.
  • Εστίασε στο βλέμμα. Τόνισέ το με τη βοήθεια μιας μαύρης μάσκαρα για όγκο και καμπυλότητα που θα φωτίσει και θα αναδείξει τα μάτια σου, ενώ σε ό,τι αφορά τις σκιές προτίμησε ματ ή σατινέ υφές που θα δώσουν στο μακιγιάζ σου ένα διακριτικό και φινετσάτο αποτέλεσμα.
  • Μην αμελείς τη φροντίδα των φρυδιών σου. Δημιούργησε το επιθυμητό σχήμα που ταιριάζει στο πρόσωπό σου και με ένα μολύβι ή μια σκιά ματιών χάρισέ τους ένα σκούρο χρώμα, που θα τα τονίσει καλύτερα αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
  • Δώσε στο πρόσωπο ένα υπέροχο φινίρισμα. Μόλις ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου ψέκασε την επιδερμίδα σου με ένα σπρέι σεταρίσματος που θα το σταθεροποιήσει και θα του δώσει έξτρα διάρκεια.