Μάσκα μαλλιών με αυγό: To «παράξενο» μυστικό για υγιή & δυνατά μαλλιά, γεμάτα λάμψη & ζωντάνια!

Ανακάλυψε την πιο εύκολη DIY συνταγή για λαμπερά μαλλιά!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Μια μάσκα αυγού είναι ίσως μια από τις πιο δραστικές θεραπείες για υγιή μαλλιά, που μπορείς να παρασκευάσεις μόνη σου στο σπίτι. Και αυτό για έναν πολύ καλό λόγο... το αυγό αποτελεί την καλύτερη πηγή βιταμινών Β, που είναι απαραίτητες για την υγεία των μαλλιών!

Μάλιστα η παρασκευή της μάσκας είναι ιδιαίτερα εύκολη και απλή αφού θα χρειαστείς μόνο 1 υλικό, τα αυγά, που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά στα μαλλιά σου μέσα από μια λαμπερή, ζωντανή και αναζωογονημένη όψη. (δες και το εμβληματικό αρωματικό σπρέι μαλλιών με μέλι θα τα κάνει να «μοσχομυρίσουν» στο λεπτό)

Αυτή η μάσκα μαλλιών με αυγό είναι το πιο «παράξενο» μυστικό για υγιή & λαμπερά μαλλιά γεμάτα ζωντάνια

Τρία μόνο αυγά είναι αρκετά για να δημιουργήσεις μια θρεπτική σπιτική μάσκα μαλλιών, που θα τους χαρίσει μια υγιή και φωτεινή όψη, η οποία ακτινοβολεί λάμψη. Και αυτό γιατί το αυγό περιέχει: τις βιταμίνες Β1 (θειαμίνη), Β2 (ριβοφλαβίνη) και Β5 (παντοθενικό οξύ) που ενδυναμώνουν τα μαλλιά, ενώ ακόμη χαρίζουν ελαστικότητα και ζωντάνια αλλά και τη βιοτίνη, η οποία είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για την ανάπτυξη της τρίχας. Ακόμη, το φυλλικό οξύ που περιέχεται στο αυγό μπορεί να αποτρέψει και το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.

γυναίκα φτιάχνει συνταγή με αυγά
Unsplash

Πώς να την παρασκευάσεις

Σε ένα μπολ ανάμειξε καλά τρία αυγά -χρησιμοποιώντας τον κρόκο και το ασπράδι τους- μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια άπλωσε κατά μήκος των μαλλιών αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής λίγο από το μείγμα με τη βοήθεια ενός ειδικού πινέλου αφήνοντάς το να δράσει για δέκα περίπου λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά και λούσε τα μαλλιά σου με το αγαπημένο σου σαμπουάν χωρίς να αμελήσεις να απλώσεις μια μαλακτική κρέμα μετά του λούσιμο. Σημείωσε ότι για να δεις ορατά αποτελέσματα καλό είναι να εφαρμόσεις τη μάσκα τρεις φορές την εβδομάδα. Έτσι, τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν ξανά τη χαμένη λάμψη τους, ενώ ακόμη θα ενδυναμωθούν και θα δείχνουν πιο πλούσια και υγιή.