Μακιγιάζ: Αυτά είναι τα 5 καταστροφικά λάθη που κάνεις όταν βάφεσαι & πρέπει να αποφεύγεις!

Δες τι πρέπει να προσέξεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η εφαρμογή του μακιγιάζ, όπως και η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας, κρύβουν κάποιες μικρές αλλά και μεγάλες παγίδες. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο προκειμένου να υιοθετείς τα αγαπημένα σου makeup looks και να δείχνεις όσο πιο όμορφη και λαμπερή γίνεται. (δες και τα 5 καλύτερα & πιο οικονομικά εργαλεία μακιγιάζ που χρειάζεσαι για ένα ολοκληρωμένο makeup look)

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να έχεις κάνει κατά τη διαδικασία του μακιγιάζ με αποτέλεσμα τα beauty looks, που υιοθετείς, αντί να σε κολακεύσουν να σε κάνουν να δείχνεις πιο κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Πάρε μια μικρή γεύση για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις...

Aυτά είναι τα 5 καταστροφικά λάθη στο μακιγιάζ που κάνεις όταν βάφεσαι

  1. Εφαρμόζεις περισσότερο makeup από όσο πραγματικά έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου. Μπορεί έτσι να θεωρείς ότι καλύπτεις τέλεια μαύρους κύκλους, σημάδια ακμής και άλλες ατέλειες όμως από την άλλη δημιουργείς ένα εφέ μάσκας για την επιδερμίδα σου, η οποία δείχνει πιο κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Μην ξεχνάς ότι το σημαντικό κατά την εφαρμογή του makeup είναι να απορροφηθεί καλά από την επιδερμίδα σου. Σε αυτό θα σε βοηθήσει ένα ειδικό σφουγγαράκι μακιγιάζ ή ένα πινέλο που θα κάνει την εφαρμογή παιχνιδάκι.

    γυναίκα απλώνει makeup
    Unsplash


  2. Πριν από την εφαρμογή του makeup δεν έχεις προετοιμάσει καλά την επιδερμίδα σου. Αμελώντας τη σωστή φροντίδα μέσα από έναν καλό καθαρισμό και την εφαρμογή μιας κρέμας το δέρμα σου δεν θα μπορέσει να αφομοιώσει καλά τα προϊόντα μακιγιάζ, που θα απλώσεις στη συνέχεια και έτσι το makeup look που θα δημιουργήσεις δεν θα έχει διάρκεια.
  3. Υπερβάλλεις με την ποσότητα του ρουζ που απλώνεις στα ζυγωματικά σου. Απόφυγε να το παρακάνεις με το ρουζ σου γιατί με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό. Προτίμησε απαλές ροζ ή ροδακινί αποχρώσεις αντί για πιο έντονες, που θα σε βοηθήσουν να δώσεις μια όψη υγείας στην επιδερμίδα σου.
  4. Τα πυκνά και πλούσια φρύδια σε κάνουν να δείχνουν πιο νεανική, ενώ ακόμη αναδεικνύουν και το μακιγιάζ σου. Φρόντισε λοιπόν να μην πειράζεις πολύ τα φρύδια σου αφήνοντάς τα να μεγαλώνουν για να έχεις και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  5. Επιλέγεις σκούρες και ματ αποχρώσεις κραγιόν για όλες τις ώρες. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι ώρες δεν είναι ίδιες γι' αυτό καλό είναι να προτιμάς ενυδατικές και glossy αποχρώσεις για τα πρωινά σου look που χαρίζουν ένα φρέσκο και δροσερό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάς ότι τα σκούρα χρώματα ενδέχεται να σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη από όσο είσαι.