Φριζάρουν τα μαλλιά σου; Με αυτά τα κόλπα θα τα τιθασεύσεις χωρίς να δυσκολευτείς!

Ώρα για να πεις αντίο στα ατίθασα μαλλιά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ανησυχείς για τα φριζαρισμένα μαλλιά σου; Όχι πια! Και αυτό γιατί πλέον μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό και να τα διατηρήσεις λεία, απαλά και λαμπερά απαλλαγμένα από το ανεπιθύμητο φριζάρισμα εύκολα και απλά. (δες και τη μάσκα μαλλιών με αυγό, τo «παράξενο» μυστικό για υγιή & δυνατά μαλλιά, γεμάτα λάμψη & ζωντάνια)

Πώς θα το κάνεις; Μέσα από μερικούς έξυπνους τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να τιθασεύσεις τα απείθαρχα μαλλιά. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips και δίνοντας έμφαση στην περιποίησή τους θα καταπολεμήσεις με τον πιο φυσικό τρόπο το φριζάρισμα και θα αποκτήσεις υγιή και λαμπερά μαλλιά, που ακτινοβολούν ζωντάνια!

Φριζαρισμένα μαλλιά; Αυτά είναι τα κόλπα με τα οποία θα τα τιθασεύσεις

  • Η κατάλληλη περιποίηση είναι το Α και το Ω που θα σε βοηθήσει για να αποφύγεις το φριζάρισμα. Γι' αυτό λοιπόν χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας, που ενδείκνυνται για τον τύπο των μαλλιών σου και απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη, η οποία μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά και να τα κάνει πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα.

μαλλιά που φριζάρουν
Unsplash

  • Η υγρασία είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργούν το ανεπιθύμητο φριζάρισμα. Για να την αντιμετωπίσεις προτίμησε ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner, που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την απαραίτητη υγρασία στα μαλλιά σου. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεις το πολύ ζεστό νερό κατά το λούσιμο προτιμώντας πιο χλιαρό νερό.
  • Το ιδανικό στέγνωμα είναι αυτό με την πετσέτα: Αντί όμως να τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα ταμπονάρισέ τα απαλά προκειμένου να απομακρύνεις το περιττό νερό. Η τριβή μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση και να αυξήσει σημαντικά το φριζάρισμα.
  • Τα λάδια ή τα σέρουμ για τα μαλλιά προσφέρουν ενυδάτωση και λάμψη, ενώ ακόμη αντιμετωπίζουν και το φριζάρισμα. Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα στα χέρια σου και άπλωσέ το ομοιόμορφα κατά μήκος τους.
  • Απόφυγε τη σιλικόνη: Τα προϊόντα μαλλιών, που περιέχουν σιλικόνη μπορούν να δημιουργήσουν μια προστατευτική ασπίδα γύρω από τα μαλλιά, συμβάλλοντας και στην αντιμετώπιση του φριζαρίσματος.
  • Χρησιμοποίησε τα θερμαντικά εργαλεία styling με μέτρο: Η υπερβολική χρήση του σεσουάρ ή ενός ισιωτικού μπορεί να καταστρέψει την υφή των μαλλιών και να τα φριζάρει. Έτσι, φρόντισε όταν τα χρησιμοποιείς να εφαρμόζεις πριν κατά μήκος των μαλλιών σου ένα προστατευτικό spray ενάντια στη θερμότητα.