Τα 8 πιο συχνά λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου & καταστρέφονται!

Κάποια δεν σου έχουν καν περάσει από το μυαλό!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Τα μαλλιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα της εξωτερικής μας εμφάνισης που απαιτούν τη φροντίδα αλλά και την αμέριστη προσοχή μας. Ωστόσο, ορισμένες συνήθειες μπορούν να τα ταλαιπωρήσουν ή ακόμα και να καταστρέψουν ανεπανόρθωτα με αποτέλεσμα να δείχνουν αδύναμα και άτονα.

Παρακάτω θα δεις 8 «κακές» συνήθειες, που μπορούν να φθείρουν τα μαλλιά και τις οποίες πρέπει να αποφεύγεις προκειμένου να τα διατηρήσεις υγιή, δυνατά και λαμπερά. (δες και τα κόλπα που πρέπει να μάθεις για να τιθασεύσεις τα φριζαρισμένα μαλλιά χωρίς να δυσκολευτείς)

Δες τα 8 πιο συχνά λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου & καταστρέφονται

  1. Χρησιμοποιείς υπερβολική θερμότητα κάθε φορά που στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το σεσουάρ ή όταν τα φορμάρεις με την ισιωτική σου. Η συχνή χρήση των εργαλείων styling και μάλιστα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά σου και να ταλαιπωρήσει την τρίχα με αποτέλεσμα να σπάει με το παραμικρό.
  2. Τα λούζεις πιο συχνά από ό,τι θα έπρεπε. Το συχνό λούσιμο-πάνω από 3 φορές την εβδομάδες- αφαιρεί τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής, οδηγώντας στην ξηρότητα των μαλλιών.

    γυναίκα με όμορφα μαλλιά
    Unsplash


  3. Όσο και εάν τα ponytails και τα σινιόν είναι κολακευτικά για το πρόσωπό σου καλό είναι να τα περιορίσεις γιατί το να τραβάς τα μαλλιά σου πίσω και να τα μαζεύεις χρησιμοποιώντας σφικτά λαστιχάκια μπορεί να δημιουργήσει από απλό σπάσιμο της τρίχας μέχρι και τριχόπτωση.
  4. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τη βαφή. Συγκεκριμένα, το συχνό βάψιμο των μαλλιών αδυνατίζει και λεπταίνει την τρίχα με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτη και εύθραστη με το παραμικρό.
  5. Μια ελλιπής διατροφή, η οποία δεν περιέχει βιταμίνες και μέταλλα ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την υγιή όψη των μαλλιών σου και έτσι θα δείχνουν πιο λεπτά και αδύναμα.
  6. Οι ακατάλληλες βούρτσες και χτένες μπορεί να είναι και αυτές καταστροφικές για τα μαλλιά σου. Γι' αυτό το λόγο ανάλογα με τον τύπο τους επίλεξε αυτή που τους ταιριάζει. Έτσι, θα αποτρέψεις και τα σπασίματα της τρίχας.
  7. Η έκθεση στον ήλιο λειτουργεί επιβαρυντικά για τα μαλλιά καθώς ταλαιπωρεί την τρίχα και την αφυδατώνει.
  8. Αμελώντας το τακτικό τριμάρισμα («trimming») των μαλλιών σου -ανά 2 μήνες το πολύ- κάνεις περισσότερο κακό στα μαλλιά σου από ό,τι νομίζεις. Και αυτό γιατί η τρίχα λεπταίνει και καταστρέφεται ακόμη πιο εύκολα.