Pearl skin: Αυτό είναι το viral trend στο μακιγιάζ που δεν θα σταματήσουμε να βλέπουμε την άνοιξη!

Τρεντάρει ήδη στα social media!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: jasminlily_
Instagram: jasminlily_

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η τάση για μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα που ακτινοβολεί φυσική λάμψη είναι αυτό που όλες μας αναζητούμε. Κάπως έτσι, το glazed-donut skin και το glass skin, είχαν την τιμητική τους τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα που ένα νέο makeup trend, το pearl skin, έρχεται στο προσκήνιο για να μας βάλει για τα καλά σε ανοιξιάτικο mood.

H συγκεκριμένη τάση στο μακιγιάζ έχει ήδη σαρώσει το TikTok, ενώ το hashtag #pearlskin συγκεντρώνει πάνω από 40 εκατομμύρια προβολές και «τρεντάρει» στα social media με χιλιάδες beauty addicts να πειραματίζοντας με το καυτό αυτό makeup trend. (δες και τα 5 καταστροφικά λάθη που κάνεις όταν βάφεσαι & πρέπει να αποφεύγεις)

Pearl skin: To viral trend στο μακιγιάζ που δεν θα σταματήσουμε να βλέπουμε την άνοιξη!

Η τάση του pearl skin, όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς από την ονομασία του, εμπνέεται από τη φινετσάτη λάμψη των μαργαριταριών και αποτυπώνεται υπέροχα στην επιδερμίδα μέσα από λαμπερές αποχρώσεις σε χρυσαφένιους τόνους. Σε αντίθεση με το glass skin, το peark skin μοιάζει λιγότερο «wet» μέσα από ένα απαλό, σατινέ φινίρισμα, που μπορεί εύκολα να υιοθετηθεί κάθε στιγμή της ημέρας.


Συγκεκριμένα, το pearl skin βγάζει μια απαράμιλλη διάφανη λάμψη στην επιδερμίδα μέσα από ανεπαίσθητους ιριδισμούς σε επιμέρους σημεία του προσώπου σου σε αντίθεση με το glass skin όπου υπάρχουν πινελιές λάμψης σε όλο το πρόσωπο.

Πώς να το υιοθετήσεις

Η εφαρμογή μοιάζει με εκείνη του highligher με κάποιες όμως τροποποιήσεις. Έτσι, ενώ παραδοσιακά απλώνεις το highlighter ψηλά κατά μήκος των ζυγωματικών για να πετύχεις το pearl skin τοποθετείς μερικές πινελιές λάμψης στα μήλα του προσώπου σου και στο μέτωπο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι το pearl skin είναι λιγότερο λαμπερό από το glass skin αφήνοντας το δέρμα σου απαλούς ιριδισμούς.


Τι θα χρειαστείς για να το πετύχεις

Το προϊόν-κλειδί που θα σε βοηθήσει να το υιοθετήσεις είναι μια κρέμα CC την οποία θα συμπληρώσεις με μερικές πινελιές από μια πούδρα στη ζώνη Τ του προσώπου σου. Ακόμη θα χρειαστείς ένα bronzer και ένα ρουζ που θα βγάλουν μια φυσική λάμψη στην επιδερμίδα καθώς και υγρές σκιές και lip gloss με λαμπερό φινίρισμα. Ιδανικά προτίμησε προϊόντα σε υγρή και κρεμώδη υφή που χαρίζουν ένα φρέσκο και λαμπερό εφέ στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο το μακιγιάζ σου θα δείχνει πιο δροσερό και νεανικό.

Δες και ένα βίντεο του TikTok για το πώς να υιοθετήσεις τη νέα τάση