Μάσκαρα: Όλα τα μυστικά για να επιλέξεις την κατάλληλη- ανάλογα με το βουρτσάκι- και να την εφαρμόσεις σωστά!

Μάθε ποια σου ταιριάζει & πώς χρησιμοποιείται

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Και ποια γυναίκα δεν θα ήθελε ένα σαγηνευτικό και ακαταμάχητο βλέμμα που κλέβει τις εντυπώσεις; Για να το πετύχεις θα χρειαστεί να υιοθετήσεις ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ στα βλέφαρα με προϊόν-κλειδί την κατάλληλη μάσκαρα, που θα ολοκληρώσει τέλεια το μακιγιάζ χαρίζοντας σου υπέροχες μακριές και γεμάτες όγκο βλεφαρίδες. (δες και το pearl skin, το viral trend στο μακιγιάζ που δεν θα σταματήσουμε να βλέπουμε την άνοιξη)

Όμως επειδή όλες οι μάσκαρα δεν είναι ίδιες θα πρέπει να βρεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου προκειμένου να σου προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν πολλά είδη μάσκαρα: για όγκο, μήκος, καμπυλότητα κ.λπ. και έτσι δεν θα δυσκολευτείς πολύ στην επιλογή σου. Παρακάτω σου δίνουμε μια μικρή γεύση από τα διαφορετικά είδη μάσκαρα που θα βρεις στα καταστήματα καλλυντικών για να διαλέξεις την ιδανική για εσένα.

Μάσκαρα: Δες όλα τα μυστικά για να επιλέξεις την κατάλληλη ανάλογα με το βουρτσάκι της

Τα διαφορετικά είδη μάσκαρα προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών από ένα διακριτικό μέχρι ένα πιο έντονο εφέ στα βλέφαρα, ενώ η σωστή εφαρμογή τους μπορεί να κάνει τη διαφορά στο μακιγιάζ σου. Δες μερικές από αυτές.

εφαρμογή μαύρης μάσκαρα
Pexels

  • Μάσκαρα για έξτρα μήκος. Αποτελεί την πιο κλασική μάσκαρα, που δίνει μήκος στις βλεφαρίδες μέσα από μια εύκολη εφαρμογή. Το βουρτσάκι της συνήθως είναι πιο λεπτό δίνοντάς σου τη δυνατότητα να αγκαλιάσεις τις βλεφαρίδες και να τους δώσεις έξτρα μήκος.
  • Μάσκαρα για σούπερ όγκο. Περιέχει πλούσια και ευεργετικά συστατικά στη σύνθεσή της προκειμένου να χαρίσει όγκο και πυκνότητα στις βλεφαρίδες σου. Το βουρτσάκι της είναι πιο χοντρό με κοντές και πυκνές τρίχες.
  • Μάσκαρα για καμπυλότητα. Η συγκεκριμένη μάσκαρα έχει ειδικά σχεδιασμένο βουρτσάκι για να ανορθώνει τις βλεφαρίδες και να τους προσφέρει καμπυλότητα μέσα από ένα εντυπωσιακό βλέμμα.
  • Αδιάβροχη μάσκαρα. Η μάσκαρα αδιάβροχης φόρμουλας είναι ανθεκτική στο νερό και τον ιδρώτα, ενώ είναι ιδανική για το κολύμπι ή τις βροχερές μέρες.
  • Μάσκαρα μακράς διαρκείας (long-lasting). Η μάσκαρα μακράς διαρκείας προσφέρει αποτέλεσμα διαρκείας χωρίς να αλλοιώνεται και ενδείκνυνται για όλες όσες θέλουν να διατηρήσουν το μακιγιάζ τους για περισσότερες ώρες.

Το how to της σωστής εφαρμογής

Ξεκίνα απλώνοντας μια στρώση από τη ρίζα των βλεφαρίδων με φορά προς τις άκρες ακολουθώντας οριζόντιες κινήσεις. Στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο εφάρμοσε μια δεύτερη στρώση για κάνεις ακόμη πιο έντονο το αποτέλεσμα. Σημείωσε ότι κατά την εφαρμογή πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική για να αποφύγεις τις μουτζούρες.