Old money hair: Αυτή είναι η Νο1 τάση για υγιή, πλούσια και λαμπερά μαλλιά που αποπνέουν πολυτέλεια - Θα τη βλέπεις παντού το 2024!

Η preppy αισθητική πρωταγωνιστεί και στα hair-looks

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Photo by Leon Bennett/Getty Images/ Ideal Image
Photo by Leon Bennett/Getty Images/ Ideal Image

Η old school αισθητική προσαρμοσμένη στο σήμερα είναι η απόλυτη τάση τόσο για το στιλ όσο και για το hair-look σου αυτή τη σεζόν μέσα από πολυτελή και glossy χτενίσματα, που έχουν γίνει ήδη viral στο TikTok και στα social media. (δες και για την teasylights, τη viral τεχνική που χαρίζει φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά και είναι το τέλειο inspo για την άνοιξη)

Δεν είναι τυχαίο που οι πιο δημοφιλείς Instagrammers έχουν πάθει εμμονή με αυτήν δημιουργώντας την τάση του old money hair με πηγή έμπνευσής τους τα λαμπερά χτενίσματα της Gwyneth Paltrow και της Carolyn Bessette-Kennedy από τα 90s αλλά και της Blake Livey του Gossip Girl, που έβγαζαν μια λάμψη από το παλιό καλό Xόλιγουντ.

Old money hair: Αυτή είναι η Νο1 τάση για υγιή και λαμπερά μαλλιά που αποπνέουν πολυτέλεια - Θα τη βλέπεις παντού το 2024!

Η τάση του old money hair έχει να κάνει με μακριά ή και καρέ μαλλιά, που μπορεί να είναι ελαφρώς ίσια ή κυματιστά αποφεύγοντας το υπερβολικό στιλιζάρισμα. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα hair-looks; Μα φυσικά ο όγκος. Ωστόσο για να τον πετύχεις, το στιλ δεν αρκεί, χρειάζεσαι και το σωστό κούρεμα: από τα πιο δημοφιλή είναι τα πολύ μακριά και ελαφρώς πολυεπίπεδα κουρέματα κοντά στο πρόσωπο μέχρι τα πιο κοντά bob, που αποκαλύπτουν το λαιμό και τονίζουν τη γραμμή των ώμων.


Πώς να υιοθετήσεις την τάση

Το σημαντικό είναι να επιλέξεις μια κουπ που να τονίζει τον όγκο των μαλλιών σου κάνοντας τα να δείχνουν πιο πλούσια και ανάλαφρα. Μια άλλη λεπτομέρεια που καθορίζει την αισθητική του Old Money είναι ο χρωματικός τόνος, που θα διαλέξεις, ο οποίος πρέπει να είναι ζεστός αλλά όχι υπερβολικός.


Όμως το πραγματικό μυστικό πίσω από αυτό το στιλ είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με το styling ή την αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου. Και αυτό γιατί προαπαιτούμενο είναι η υγιής τους όψη από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Αυτός είναι ο λόγος που τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τη φροντίδα τους κάνουν τη διαφορά και σου χαρίζουν το ιδανικό αποτέλεσμα από το λούσιμο μέχρι το φινίρισμα, το οποίο πρέπει να χαρίζει στις άκρες των μαλλιών σου μια λαμπερή όψη.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η old money αισθητική στα μαλλιά μπορεί να συμπληρωθεί με αξεσουάρ μαλλιών όπως: μπαρέτες, κορδέλες ή μεγάλες στέκες, δημιουργώντας έτσι ένα μοντέρνο preppy look.