Αραίωση μαλλιών μετά τα 40: Γιατί συμβαίνει & πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις;

Δες τις αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να δεις διαφορά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Με το πέρασμα του χρόνου, τα μαλλιά όπως ακριβώς και η επιδερμίδα σου χάνουν την ελαστικότητά τους και πολύ συχνά λεπταίνουν και γίνονται ολοένα και πιο αδύναμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την αραίωσή τους, η οποία ανησυχεί αρκετές γυναίκες, που περνούν από το κατώφλι των 40. (δες και το old money hair, τη Νο1 τάση για υγιή, πλούσια και λαμπερά μαλλιά που αποπνέουν πολυτέλεια - Θα τη βλέπεις παντού το 2024)

Εκτός όμως από το χρόνο, η αραίωση μπορεί να επέλθει και από ορμονικές μεταβολές ή ακόμη και από κακές πρακτικές που εφαρμόζεις τόσο για τη φροντίδα όσο και για το styling των μαλλιών σου. Δες λοιπόν τι αλλαγές μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου για να μειώσεις την αραίωση αλλά και να κάνεις τα μαλλιά σου να δείχνουν υγιή και πλούσια γεμάτα όγκο.

Αραίωση μαλλιών μετά τα 40: Γιατί συμβαίνει & πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις;

  • Το πιο βασικό βήμα για να βάλεις φρένο στην αραίωση των μαλλιών είναι να κάνεις κάποιες μικρές αλλαγές στη διατροφή σου. Προσπάθησε να εμπλουτίσεις το καθημερινό σου διατροφολόγιο με πράσινα λαχανικά, όπως σπανάκι και μπρόκολο αλλά και τροφές που περιέχουν βιταμίνη D, την οποία θα βρεις, μεταξύ άλλων και στα αυγά. Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά στην παραγωγή κερατίνης και ενισχύει την τρίχα.

γυναίκα με όμορφα γερά μαλλιά
Pexels

  • Φρόντισε σωστά τα μαλλιά σου. Επίλεξε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, τα οποία χάρη στα ευεργετικά συστατικά τους θα ενισχύσουν τον όγκο και την πυκνότητα των μαλλιών σου κάνοντάς τα να δείχνουν και πιο πλούσια.
  • Μην αμελείς να ξεβγάζεις καλά το σαμπουάν σου για να αποτρέψεις τυχόν λιπαρότητα στη ρίζα τους.
  • Δώσε έμφαση στο styling των μαλλιών. Απόφυγε το συχνό και έντονο βούρτσισμά τους που φθείρει την τρίχα και προσπάθησε να περιορίσεις και τη χρήση εργαλείων styling με θερμότητα (σεουάρ, σίδερο, ισιωτικά) γιατί θα δημιουργήσεις ψαλίδα στα μαλλιά σου και θα γίνουν ακόμη πιο λεπτά χωρίς όγκο.
  • Στην περίπτωση που δεν μπορείς να σταματήσεις ή να περιορίσεις τη χρήση θερμαντικών εργαλείων τουλάχιστον απόφυγε θερμοκρασίες άνω των 180°C - σε ό,τι αφορά στην ισωτική σου- ενώ για τη χρήση του σεσουάρ αφαίρεσε το ακροφύσιο προκειμένου να διαχυθεί η θερμότητα στο χώρο και όχι όλη πάνω στα μαλλιά σου. Φυσικά η καλύτερη λύση είναι να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά.