Με αυτά τα κόλπα θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από τη θερμότητα των εργαλείων styling!

Έτσι θα τα θωρακίσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Eάν χρησιμοποιείς σε καθημερινή ή τακτική βάση θερμαντικά εργαλεία για το styling των μαλλιών σου τότε ξέρεις πολύ καλά ότι χρειάζονται απαραίτητα την κατάλληλη θωράκιση προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν και φθαρούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, που εκπέμπονται κατά τη διαδικασία.

Έτσι, πριν πιάσεις την ισιωτική, το σεσουάρ ή το σίδερο για μπούκλες για να φορμάρεις τα μαλλιά σου καλό είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips που θα σου διασφαλίσουν τη μικρότερη δυνατή φθορά στην τρίχα- αποτρέποντας ψαλίδα και σπάσιμο- αφήνοντας τα μαλλιά σου υγιή και δυνατά. (δες και για την αραίωση μαλλιών μετά τα 40, γιατί συμβαίνει & πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις)

Με αυτά τα κόλπα θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από τη θερμότητα των εργαλείων styling!

  • Eφάρμοσε ένα προστατευτικό σπρέι κατά τη θερμότητας των εργαλείων styling. Aυτός είναι και ο πιο απλός τρόπος για να θωρακίσεις τα μαλλιά σου από τις υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να φθείρεται η τρίχα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα ενυδατώνουν και θρέφουν την τρίχα σε βάθος, ενώ ακόμη την προστατεύουν από τη θερμότητα.

    γυναίκα στεγνώνει τα μαλλιά της με σεσουάρ
    Shutterstock


  • Επέλεξε ενυδατικά σαμπουάν και conditioner. Γιατί η προστασία των μαλλιών ξεκινά από τη σωστή φροντίδα τους. Έτσι, προτιμώντας προϊόντα περιποίησης με ενυδατικά συστατικά ενυδατώνεις καλά την τρίχα και την ενδυναμώνεις αποτρέποντας τυχόν σπασίματα στη διαδικασία του styling.
  • Απόφυγε το συχνό λούσιμο. Όσο πιο συχνά λούζεις τα μαλλιά σου τόσο πιο δύσκολα μπορούν να αναπληρωθούν τα φυσικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής και στην τρίχα, που την προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις.
  • Περιόρισε τη χρήση βαφών και άλλων τεχνικών διεργασιών για τα μαλλιά σου. Και τα δυο ενδέχεται να φθείρουν τα μαλλιά, ενώ σε συνδυασμό με τη θερμότητα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την υγιή τους όψη. Στην περίπτωση που δεν μπορείς να το αποφύγεις επίλεξε προϊόντα φροντίδας, ειδικά για βαμμένα μαλλιά, χωρίς φυσικά να ξεχνάς να ψεκάζεις με το προστατευτικό σπρέι κατά της θερμότητας κάθε φορά που φορμάρεις τα μαλλιά σου.
  • Χρησιμοποίησε μια μάσκα μαλλιών, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα κλειδώσεις την υγρασία στην τρίχα και τα μαλλιά σου θα θωρακιστούν σωστά για το styling.
  • Προτίμησε εργαλεία θερμότητα με κεραμικές πλάκες και ατμό που φθείρουν λιγότερο τα μαλλιά σου. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιείς το σεσουάρ με τα ειδικά εξαρτήματά του που παράγουν και λιγότερη θερμότητα πάνω στην τρίχα.