Πώς να κάνεις το τέλειο smoky eye look σε 5 βήματα - Mάθε όλα τα μυστικά για να το πετύχεις σωστά!

Δες το how to για να το υιοθετήσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το smoky eye look είναι ένα κλασικό και διαχρονικό μακιγιάζ που μπορεί να δώσει έντονο και μυστηριώδες ύφος στο βλέμμα με λίγες μόνο κινήσεις. Ακόμη λοιπόν και εάν δεν είσαι ιδιαίτερα επιδέξια για να το υιοθετήσεις μπορείς να δοκιμάσεις τα παρακάτω βήματα που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις εύκολα και σε χρόνο dt.

Τα προϊόντα-κλειδί που θα χρειαστείς είναι οι αγαπημένες σου σκιές ματιών, σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις, μια μάσκαρα για όγκο και μήκος, ένα μαύρο μολύβι ματιών και ένα primer, που θα σε βοηθήσει να δώσεις διάρκεια και παράταση στο μακιγιάζ σου. (δες και τις 5 καλύτερες και πιο οικονομικές παλέτες σκιών-κοστίζουν κάτω από 20 ευρώ- που κολακεύουν τα καστανά μάτια & αναδεικνύουν το βλέμμα)

Πώς να κάνεις το τέλειο smoky eye look σε 5 βήματα - Mάθε όλα τα μυστικά για να το πετύχεις σωστά!

  • Βήμα 1: Προετοίμασε σωστά τα βλέφαρα. Σε καθαρό πρόσωπο εφάρμοσε ένα primer ματιών, που θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ σου και θα του δώσει έξτρα διάρκεια, χωρίς να αλλοιωθεί.
  • Βήμα 2: Εφάρμοσε μια σκιά βάσης. Επίλεξε μια σκούρα σκιά ματιών σε μαύρο, γκρι ή μπλε και εφάρμοσέ την στα βλέφαρα, ξεκινώντας από τη γωνία των ματιών με φορά προς το κέντρο τους. Για την εφαρμογή της χρησιμοποίησε ένα μαλακό πινέλο ματιών, που θα σε βοηθήσει να την απλώσεις πιο εύκολα.

    γυναίκα με smoky eye makeup
    Shutterstock
  • Βήμα 3: Δημιούργησε βάθος. Τώρα άπλωσε μια σκούρα σκιά στη γραμμή των βλεφαρίδων για να δώσεις βάθος στο μακιγιάζ και με ένα ειδικό πινέλο κάνε το ανάλογο blending με τη σκιά που έχεις εφαρμόσεις ως βάση.
  • Βήμα 4: Τόνισε τα βλέφαρα με ένα μαύρο μολύβι και μετά εφάρμοσε μια λαμπερή σκιά στο κέντρο τους και κάτω από το φρύδια για να δώσεις την απαραίτητη λάμψη στο μακιγιάζ σου.
  • Βήμα 5: Δώσε την τελική πινελιά στο makeup look σου. Ολοκλήρωσέ το εφαρμόζοντας αρκετές στρώσεις μαύρης μάσκαρα στα πάνω και κάτω βλέφαρα. Στη συνέχεια πρόσθεσε ένα απαλό ρουζ και ένα κραγιόν σε αποχρώσεις του ροζ ή του nude στα χείλη για να τελειοποιήσεις το μακιγιάζ σου.

Με αυτά τα απλά βήματα θα δημιουργήσεις το τέλειο smoky eye look, που είναι ιδανικό από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τόλμησε να πειραματιστείς με πολλά και διαφορετικά χρώματα για να καταλήξεις σε αυτό που που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ και τα χαρακτηριστικά σου!