Dad bob hair: Aυτό είναι το stylish κούρεμα που επιλέγουν όλα τα it girls φέτος την άνοιξη!

Ανακάλυψε τη νέα τάση & πώς να την υιοθετήσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: laura wittek
Instagram: laura wittek

Όλα τα it girls αλλά και πιο ενημερωμένες influencers έχουν ξετρελαθεί με το συγκεκριμένο κούρεμα, που το βλέπουμε σχεδόν παντού φέτος την άνοιξη. Ο λόγος για το dad bob κούρεμα, μια νέα εναλλακτική εκδοχή του κλασικού καρέ, σε ρετρό ύφος, η οποία ήρθε για να μείνει.

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εκδοχή αποτελεί και μια safe επιλογή για όλες όσες θέλουν να τολμήσουν μια αλλαγή στα μαλλιά τους, μέσα από ένα καρέ, χωρίς ωστόσο να θυσιάσουν πολύ από το μήκος τους. (δες και 5 συμβουλές για ξηρά και εύθραστα μαλλιά)

Dad bob: Aυτό είναι το κούρεμα που επιλέγουν όλα τα it girls φέτος την άνοιξη!

Το dad bob haircut είναι ένα ελαφρώς πιο μακρύ καρέ-σε σχέση με ένα κλασικό- που είναι πιο γεμάτο σε όγκο και δείχνει λίγο «μεγαλίστικο» με το ύψος του φθάνει πιο κάτω από το πηγούνι. Με επιρροές από τα 90s το συγκεκριμένο καρέ έχει μια ρετρό αλλά παράλληλα δροσερή και χαλαρή διάθεση.

Γιατί να το επιλέξεις;

Το dad bob haircut απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια για να το φορμάρεις, ενώ το γεγονός ότι έχει αυτό το μήκος σου δίνει τη δυνατότητα ακόμη και να τα μαζέψεις πίσω με τη βοήθεια από ένα κλάμερ ή ένα scrunchie δημιουργώντας σικάτα updo. Eπίσης, είναι ένα hair-look που πηγαίνει με όλα, ακόμη και με το αγαπημένο σου τζιν παντελόνι, ενώ μπορεί να απογειώσει την κάθε σου εμφάνιση από το πρωί μέχρι το βράδυ.


Πώς να το υιοθετήσεις

Για να πετύχεις το συγκεκριμένο κούρεμα καλό είναι να αφεθείς στα χέρια του αγαπημένου σου κομμωτή, ο οποίος θα σου προτείνει την κατάλληλη εκδοχή για το δικό σου τύπο μαλλιών προκειμένου να ταιριάζει στο στιλ σου χωρίς να χρειάζεται να αφιερώνει πολύ χρόνο στο styling.


Για παράδειγμα εάν έχεις λεπτά και αδύναμα μαλλιά τότε το πιο πιθανόν είναι να σου ταιριάζει ένα αυστηρό ίσιο καρέ. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν έχεις πλούσια κυματιστά μαλλιά τότε ίσως θα πρέπει να συμπληρώσεις το συγκεκριμένο κούρεμα με λίγο φιλάρισμα που θα αφαιρέσει αρκετό από τον όγκο του και θα το κάνει να δείχνει ακόμη πιο στιλάτο.