5 συμβουλές για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά

Αιτίες και αντιμετώπιση

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Γνωρίζουμε ότι η μεγαλύτερη επιθυμία σας είναι τα υγιή, λαμπερά μαλλιά. Η επιθυμία σας αυτή γίνεται πιο έντονη, όταν αντιμετωπίζετε ξηρά και εύθραυστα μαλλιά που χαρακτηρίζονται από έλλειψη υγρασίας και ευελιξίας. Γι' αυτό και είναι επιρρεπή στο σπάσιμο, έχουν σχισμένες άκρες και ψαλίδα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί από διάφορους παράγοντες όπως:

  • Η έκθεση σε καιρικές συνθήκες, όπως ο ήλιος, ο άνεμος και οι χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά σας τα φυσικά τους έλαια, οδηγώντας σε ξηρότητα.
  • Η υπερβολική χρήση εργαλείων styling (πιστολάκι, σίδερο για μπούκλες, ισιωτικό), μπορεί να εξαντλήσει την υγρασία από την τρίχα σας και να αποδυναμώσει τη δομή της.
  • Οι τακτικές θεραπείες βαφής, ντεκαπάζ και περμανάντ μπορούν να βλάψουν το εξωτερικό της τρίχας και να την κάνουν πιο ευαίσθητη στην ξηρότητα και το σπάσιμο.
  • Μια διατροφή που δεν περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα βιταμίνες A, C, E και βιοτίνη, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των μαλλιών σας, κάνοντάς τα ξηρά και εύθραυστα.

5 συμβουλές για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά

Μην αποθαρρύνεστε όμως, με τη σωστή φροντίδα η ενδυνάμωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών σας είναι εφικτή. Μπορείτε να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας, να επαναφέρετε τη φυσική τους δύναμη και λάμψη και να καταπολεμήσετε την ξηρότητα και την ψαλίδα στα μαλλιά σας, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές και θεραπείες στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας:

γυναίκα με όμορφα μαλλιά
Shutterstock

    1. Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προϊόντα κατάλληλα για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά. Υιοθετήστε μία ολοκληρωμένη φροντίδα περιποίησης με προϊόντα που θα ενδυναμώσουν τα μαλλιά σας και θα επαναφέρουν τη ζωντάνια τους. Η σειρά περιποίησης Elvive Full Resist της L'Oreal Paris αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για τα αδύναμα και εύθραυστα μαλλιά σας:

    σειρά φροντίδας μαλλιών elvive full resist loral paris

    • Σαμπουάν για ξηρά μαλλιά Elvive Full Resist χωρίς θειϊκά άλατα που καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας χωρίς να αφαιρεί τα φυσικά έλαια.
    • Conditioner Elvive Full Resist που ξεμπερδεύει και προστατεύει από το σπάσιμο.
    • Μάσκα μαλλιών Elvive Full Resist που ενδυναμώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας.
    • Serum μαλλιών Elvive Full Resist Anti Hair-fall και πρακτική κρέμα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα Elvive Full Resist Brush Proof. Και τα δύο προστατεύουν και δυναμώνουν τα μαλλιά από την άκρη έως τη ρίζα.

      Εναλλακτικά, αν αναζητάτε μια πιο εντατική ενδυνάμωση μαλλιών και άμεση επανόρθωση, επιλέξτε τη σειρά φροντίδας Elvive Bond Repair της L'Oreal Paris. Με τα προϊόντα της συγκεκριμένης σειράς (pre-shampoo, σαμπουάν, conditioner, leave-in serum) θα σας προσφέρουν 82% πιο δυνατά μαλλιά 98% λιγότερο σπάσιμο και 90% περισσότερη λάμψη!

    σειρά φροντίδας μαλλιών elvive bond repair loreal paris

    2. Μειώστε τη χρήση εργαλείων styling με θερμότητα και επιλέξτε το στέγνωμα στον αέρα, όταν είναι εφικτό. Όταν χρησιμοποιείτε θερμότητα, εφαρμόστε απαραιτήτως ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα και χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας.

    3. Κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας τακτικά (κάθε 6-8 εβδομάδες), για να αφαιρέσετε την ψαλίδα από τα μαλλιά σας, να αποτρέψετε το σπάσιμο και να διατηρήσετε την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σας.

    4. Επιλέξτε χτενίσματα που προστατεύουν τα μαλλιά σας από τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπως κοτσίδες, πλεξούδες και κότσους.

    5. Πίνετε άφθονο νερό τρώτε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη για να θρέψετε τα μαλλιά σας από μέσα προς τα έξω.