Mermaid hair: Αυτή είναι η hot τάση στα μαλλιά για την άνοιξη που θα σε μεταμορφώσει σε γοργόνα!

Δες πώς θα την υιοθετήσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

To σήμα κατατεθέν μιας γοργόνας μετά φυσικά από την εντυπωσιακή ουρά της είναι τα υπέροχα μακριά και ανάλαφρα φιλαριστά μαλλιά της (aka mermaid hair) που έχουν απίστευτη κίνηση ακόμη και μέσα στο νερό. (δες και το old money hair, τη Νο1 τάση για υγιή, πλούσια και λαμπερά μαλλιά που αποπνέουν πολυτέλεια)

Το mermaid hair είναι στην πραγματικότητα ένα hair-look που δεν έχει φύγει ποτέ από τη μόδα και είναι πάντα επίκαιρο, ειδικά για όσες έχουν μακριά μαλλιά. Πρόσφατα μάλιστα ήρθε και πάλι στο προσκήνιο μέσα από τα social media, όπου έχει γίνει ξανά viral με χιλιάδες influencers και it girls να δοκιμάζουν ξανά την τάση.

Mermaid hair: Αυτή είναι η hot τάση στα μαλλιά για την άνοιξη που θα σε μεταμορφώσει σε γοργόνα!

Mε το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών και με αφορμή την ταινία "The Little Mermaid" που έκανε θραύση πέρυσι τέτοια εποχή φαίνεται ότι όλοι πλέον προσπαθούν να υιοθετήσουν μια mermaidcore αισθητική ξεκινώντας από το hair-look τους. Κάπως έτσι, το mermaid haircut είναι ό,τι πιο hot θα βλέπουμε αυτήν τη σεζόν αλλά και την επόμενη.


Τι είναι το κούρεμα αλά Μermaid;

Πρόκειται για μια μακριά κουπ με αρκετά φιλαρίσματα στο μπροστινό τμήμα των μαλλιών. Το σημαντικό σε αυτό το κούρεμα είναι το μήκος που συμπληρώνεται από ένα ανάλαφρο τελείωμα. Όπως άλλωστε υποδηλώνει και το ίδιο το όνομά του, το κούρεμα θυμίζει κατά πολύ εκείνο της κλασικής γορνόνας χάρη στα φιλαρίσματα που το κάνουν επιμελώς ατημέλητο, ενώ ακόμη έχει ζωντάνια και κίνηση.

Πώς να το υιοθετήσεις

Για να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο κούρεμα ο κομμωτής τους θα πρέπει να δημιουργήσει αρκετά φιλαρίσματα στο μπροστινό τμήμα των μαλλιών σου με φορά προς το πρόσωπό σου.


Όσο για το styling... μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αγαπημένα σου leave in προϊόντα και με τη βοήθεια ενός σεσουάρ να φορμάρεις τα μαλλιά σου με τέτοιο τρόπο που θα ενισχύσει την υφή και την πυκνότητά τους. Εναλλακτικά μπορείς να εφαρμόσεις σε νωπά μαλλιά ένα σπρέι για όγκο- πριν προχωρήσεις στο styling- για να έχεις το ανάλογο αποτέλεσμα.