Πινέλα μακιγιάζ: Όλα τα μυστικά για να τα καθαρίζεις σωστά όπως οι επαγγελματίες!

Δες τα πάντα για τη διαδικασία αλλά και τη συχνότητα καθαρισμού

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Τα πινέλα μακιγιάζ, τα σφουγγαράκια και γενικά οποιοδήποτε εργαλείο μακιγιάζ χρησιμοποιείς για να δημιουργήσεις τα αγαπημένα σου beauty looks πρέπει να τηρούν και αυτά με τη σειρά τους έναν από τους πιο βασικούς κανόνες υγιεινής, να είναι δηλαδή καθαρά. Με αυτόν τον τρόπο θα υιοθετήσεις το επιθυμητό μακιγιάζ αποφεύγοντας τυχόν μολύνσεις από βακτήρια, τα οποία μπορεί να μεταφερθούν από τα πινέλα στην επιδερμίδα σου δημιουργώντας προβλήματα ακμής, και όχι μόνο.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Ακολουθώντας μερικές απλές αλλά βασικές συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις όλα τα εργαλεία σου καθαρά αποτρέποντας ανεπιθύμητους ερεθισμούς ή και σημάδια ακμής που ενδέχεται να εμφανιστούν στην επιδερμίδα σου. Ακόμη, με το σωστό καθαρισμό διατηρούνται ακόμη καλύτερα με το πέρασμα του χρόνου. (δες και πώς να κάνεις το τέλειο smoky eye look σε 5 βήματα - Mάθε όλα τα μυστικά για να το πετύχεις σωστά)

Πινέλα μακιγιάζ: Όλα τα μυστικά για να τα καθαρίζεις σωστά όπως οι επαγγελματίες!

  • Επίλεξε το κατάλληλο καθαριστικό: Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό που είναι κατάλληλο για πινέλα μακιγιάζ. Στα καταστήματα καλλυντικών θα βρεις αρκετά ειδικά καθαριστικά σε υγρή ή τζελ μορφή, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό.

    προϊόντα και πινέλα μακιγιάζ πάνω σε τραπέζι
    Pexels
  • Ξεκίνα τον καθαρισμό τους με καθοδικές κινήσεις προς τα κάτω. Συγκεκριμένα, σε ένα μικρό μπολ ρίξε λίγο από το καθαριστικό σου και μετά βύθισε το πινέλο σου σε αυτό κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Έτσι θα απομακρυνθούν αποτελεσματικά τα υπολείμματα μακιγιάζ και όλα τα βακτήρια από τα ίνες του πινέλου.
  • Ξέπλυνε καλά: Μετά τον καθαρισμό, ξέβγαλε κάθε πινέλο με ζεστό νερό μέχρι να είναι απολύτως καθαρά και να μην υπάρχουν υπολείμματα από το καθαριστικό.
  • Άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά: Τοποθέτησε τα πινέλα πάνω σε μια πετσέτα οριζόντια, έτσι ώστε να στεγνώσουν φυσικά χωρίς να απομακρυνθούν οι τρίχες τους.
  • Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τα σφουγγαράκια μακιγιάζ για τα οποία πρέπει να χρησιμοποιείς απαλό καθαριστικό ξεπλένοντας καλά στο τέλος με ζεστό νερό.

Πόσο συχνά πρέπει να τα καθαρίζεις;

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις τα πινέλα αλλά και τα υπόλοιπα εργαλεία του μακιγιάζ τακτικά, ιδανικά μετά από κάθε χρήση. Έτσι, θα αποφύγεις την ανάπτυξη βακτηρίων πάνω σε αυτά που μπορεί να δημιουργήσουν ακόμη και ακμή στην επιδερμίδα σου.