Lip contouring: Με αυτήν την τεχνική θα αποκτήσεις ζουμερά χείλη σαν να έχεις βάλει fillers!

Είναι viral και στο TikTok τώρα!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Μετά το κλασικό και δημοφιλές contouring, που χαρίζει ένα σμιλεμένο πρόσωπο ήρθε το lip contouring, μια τεχνική στο μακιγιάζ των χειλιών, η οποία τα τελευταία χρόνια σαρώνει τα social media, ενώ αυτή τη στιγμή κάνει θραύση και στo TikTok μέσα από διάφορες παραλλαγές. (δες και πώς να κάνεις το τέλειο smoky eye look σε 5 βήματα - Mάθε όλα τα μυστικά για να το πετύχεις σωστά)

Πρόκειται για μια τεχνική που προσφέρει πλούσια και ζουμερά χείλη με λίγες κινήσεις και χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε filler. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι με τη βοήθειά της θα αναδείξεις το φυσικό σχήμα των χειλιών σου τονίζοντάς τα ακόμη καλύτερα και έτσι θα δείχνουν πιο γεμάτα. Για να τη δοκιμάσεις ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Lip contouring: Με αυτήν την τεχνική θα αποκτήσεις ζουμερά χείλη σαν να έχεις βάλει fillers!

  • Ενυδάτωση και προετοιμασία. Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό lip balm, που θα εφαρμόσεις στα χείλη σου για θρέψη αλλά και για να τα προετοιμάσεις κατάλληλα.
  • Επίλεξε ένα lip liner σε απόχρωση που ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των χειλιών σου. Γενικά συστήνεται να προτιμήσεις ένα τόνο λίγο πιο σκούρο από το χρώμα τους.

γυναίκα κάνει lip contouring
Shutterstock

  • Ξεκίνα από το κέντρο των άνω χειλιών και ακολούθησε το φυσικό τους σχήμα δημιουργώντας μια λεπτή γραμμή με το lip liner. Στη συνέχεια κάνε το ίδιο και στα κάτω χείλη.
  • Ώρα για φωτοσκιάσεις! Χρησιμοποίησε το ίδιο lip liner για να σκιάσεις ελαφρά προς το εσωτερικό των χειλιών. Αυτό δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ότι τα χείλη είναι πιο πλούσια και πιο ζουμερά.
  • Εφάρμοσε το κραγιόν σου. Προτίμησε ένα κραγιόν στην ίδια απόχρωση με το lip liner ή λίγο πιο ανοιχτό και εφάρμοσε ομοιόμορφα πάνω στα χείλη.
  • Για λάμψη και ακόμη πιο ζουμερό αποτέλεσμα, εφάρμοσε λίγο διάφανο lip gloss στο κέντρο των χειλιών.
  • Διορθωτικές κινήσεις. Με μια μπατονέτα διόρθωσε προσεκτικά οποιαδήποτε ατέλεια στο σχήμα τους και είσαι έτοιμη!

Με αυτήν την τεχνική, μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των πλουσίων και γεμάτων χειλιών χωρίς fillers. Παίξε με διαφορετικές αποχρώσεις και εφέ στο στιλ που σου ταιριάζει και το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Lip contouring με χέννα

Δες και πώς το κάνουν αλλιώς οι TikTokers...