Ποιο κούρεμα μικραίνει; Δες με ποια κουπ θα δείχνεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη!

Ανακάλυψε τα hair-looks που «κόβουν» χρόνια από το πρόσωπό σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Μετά τα 40 η επιλογή του κατάλληλου κουρέματος μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ανανεώσεις την εμφάνισή σου και να δείχνεις πιο νεανική από ποτέ μέσα από ένα hair-look που θα προσθέσει και έξτρα πόντους στο στιλ σου.(δες και για το καστορέλαιο, είναι τελικά το καλά κρυμμένο μυστικό ομορφιάς για υγιή, λαμπερά και μακριά μαλλιά;)

Βέβαια για να το κάνεις αυτό πρέπει να λάβεις καλά υπόψη σου το σχήμα του προσώπου σου, την υφή στα μαλλιά σου αλλά και τα μοναδικά χαρακτηριστικά σου αφού φυσικά συμβουλευτείς και τον κομμωτή σου. Με αυτόν τον τρόπο θα υιοθετήσεις την ιδανική κουπ που θα σε κολακεύσει και θα σε κάνει να δείχνεις φρέσκια και λαμπερή κρύβοντας ακόμη και 10 χρόνια από την πραγματική σου ηλικία.

Ποιο κούρεμα μικραίνει; Δες με ποια κουπ θα δείχνεις 10 χρόνια νεότερη!

Ένα από τα δημοφιλή κουρέματα που μπορεί να σε κάνει να δείχνεις νεότερη είναι μια κοντή ή μεσαία κουπ. Οι συγκεκριμένες επιλογές μπορούν να αναδείξουν μοναδικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και να του δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας. Μπορείς ακόμη να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα πιο ασύμμετρο κούρεμα ή ένα bob κούρεμα που αγκαλιάζει το πρόσωπό καθώς και τα δυο προσθέτουν κίνηση και ζωντάνια στα μαλλιά σου.

Ένα άλλο κούρεμα που σίγουρα να σε κάνει να δείχνετε νεότερη είναι οι αφέλειες. Οι αφέλειες ανανεώνουν άμεσα το hair-look σου, ενώ ακόμη μπορούν να καμουφλάρουν και τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο μέτωπο. Μπορείτε να επιλέξεις ανάμεσα σε πλούσιες αφέλειες ή πιο ανάλαφρες, ανάλογα με το τι σου ταιριάζει καλύτερα.


Εκτός όμως από τις κοντές κουπ ακόμη και ένα κούρεμα με μήκος μέχρι τους ώμους μπορεί επίσης να χαρίσει έναν αέρα ανανέωσης στο beauty look σου. Σημείωσε ότι τα μαλλιά σε αυτό το μήκος μπορούν εύκολα να φορμαριστούν, ενώ ακόμη μπορείς να δημιουργήσεις και πολλά ευφάνταστα χτενίσματα.


Σε κάθε περίπτωση πριν επιλέξεις το επόμενο κούρεμά σου φρόντισε να το συζητήσεις με τον κομμωτή σου, ο οποίος ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, την υφή των μαλλιών σου αλλά και το lifestyle που ακολουθείς θα σου προτείνει το κατάλληλο και θα σε κάνει να νιώθεις αλλά και να δείχνεις πιο νεανική γεμάτη αυτοπεποίθηση.