Κουρέματα για πενηντάρες: 5 κομψά & μοντέρνα hairstyles για να ανανεώσεις το look σου & να μικροδείχνεις!

Δες τις ιδανικές κουπ για γυναίκες 50+

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock: Julia Roberts
Shutterstock: Julia Roberts

Η ηλικία των 50 αποτελεί ορόσημο για κάθε γυναίκα επηρεάζοντας πολλούς τομείς της ζωής της, ενώ η εμφάνιση σε αυτή τη δεκαετία έρχεται σε πρώτο πλάνο καθώς όλες θέλουν να δείχνουν στα καλύτερά τους από την κορυφή μέχρι τα νύχια. (δες και το honey blonde, την top τάση στο χρώμα των μαλλιών που θα βλέπεις παντού την άνοιξη)

Όταν φτάνεις λοιπόν στα πενήντα, είναι σημαντικό να φροντίζεις σωστά τόσο την επιδερμίδα σου όσο και τα μαλλιά σου επιλέγοντας τα κατάλληλα κουρέματα που αναδεικνύουν το στιλ και την προσωπικότητά σου. Εμείς ψάξαμε κει βρήκαμε 5 ιδέες για σούπερ κομψά και στιλάτα κουρέματα που θα απογειώσουν το beauty look σου προσθέτοντας έξτρα πόντους στο στιλ σου

Κουρέματα για πενηντάρες: 5 κομψά & μοντέρνα hairstyles για να ανανεώσεις το look σου & να μικροδείχνεις!

  • Κοντό bob με αφέλειες ή φράντζα. Πρόκειται για μια safe επιλογή -με τα μαλλιά να φθάνουν σε ύψος στο πηγούνι- η οποία συμπληρώνεται από μακριές αφέλειες ή φράντζα. Αυτό το κούρεμα είναι κομψό και εύκολο στο φορμάρισμα, ενώ ακόμη χαρίζει ένα μοντέρνο και νεανικό στιλ.

  • Κυματιστά μαλλιά μεσαίου μήκους. Το wavy εφέ σε μαλλιά, λίγο πιο πάνω ή κάτω από τους ώμους προσφέρει μια ρομαντική και θηλυκή νότα στο hair-look σου, ενώ ακόμη χαρίζει ένα εντυπωσιακό εφέ, χωρίς ωστόσο να είναι πολύ στιλιζαρισμένο.

  • Ίσιο καρέ στο ύψος των ώμων ή λίγο πιο πάνω. Ένα κλασικό και διαχρονικό κούρεμα που λατρεύουν πολλές σταρ του Χόλιγουντ και όχι μόνο. Είναι εύκολο στο φορμάρισμα, ενώ ακόμη κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου.


  • Pixie cut. Ένα πιο τολμηρό και μοντέρνο κούρεμα που δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Είναι ιδανικό για γυναίκες που θέλουν κάτι πιο εκκεντρικό και εντυπωσιακό.


  • Μακριά μαλλιά με layers. Αν έχεις μακριά μαλλιά, τότε τα layers ή αλλιώς φιλαρίσματα μπορούν να προσθέσουν κίνηση και όγκο στο hair-look σου. Έτσι, δεν χρειάζεται να θυσιάσεις το μήκος τους, ενώ μπορείς να τα φορμάρεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.


Και μην ξεχνάς! Κάθε φορά που επιλέγεις ένα νέο κούρεμα καλό είναι να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου, που γνωρίζει καλά τον τύπο των μαλλιών αλλά και το στιλ σου. Έτσι, με το κατάλληλο κούρεμα θα ανανεώσεις το hair-look σου ανεβάζοντας την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη!