Έτσι θα βγάλεις τα φρύδια σου σαν επαγγελματίας & χωρίς να πονάς καθόλου!

Δες τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις ευλαβικά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η φροντίδα των φρυδιών είναι πολύ σημαντική προκειμένου να διατηρήσεις τέλειο το σχήμα τους. Φυσικά ένα από τα βασικά βήματα για να το κάνεις αυτό είναι αφαιρώντας πολύ προσεκτικά τις περιττές τριχούλες γύρω από τα φρύδια για να πετύχεις το ιδανικό σχήμα, το οποίο μπορεί να αναδείξει και το μακιγιάζ σου.

Πώς θα το κάνεις; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις περιποιημένα και καλοσχηματισμένα φρύδια χωρίς τον παραμικρό ερεθισμό ή ενόχληση σαν επαγγελματίας. (δες και 5 βήματα για να αφαιρέσεις σωστά το makeup από την επιδερμίδα σου)

Έτσι θα βγάλεις τα φρύδια σου σαν επαγγελματίας & χωρίς να πονάς καθόλου!

  • Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσεις σωστά την περιοχή γύρω από τα φρύδια. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό ή νερό και βαμβάκι για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπων από την επιδερμίδα.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε τον κατάλληλο τρόπο για να αφαιρέσεις τις περιττές τρίχες. Ένας εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα τσιμπιδάκι φρυδιών που αφαιρεί με ακρίβεια και χωρίς ιδιαίτερο πόνο.

  • Όταν ξεκινήσεις την διαδικασία επικεντρώσου στις κινήσεις που θα κάνεις. Ξεκίνα από τη βάση των φρυδιών και κινήσου προς τα έξω, ακολουθώντας τη φυσική γραμμή τους αφαιρώντας τις περιττές τρίχες κάτω από το τόξο τους .Το ειδικό βουρτσάκι φρυδιών θα σε βοηθήσει σε αυτήν την διαδικασία, καθώς χτενίζοντάς τα θα δεις ποιες τρίχες περισσεύουν και πρέπει να αφαιρεθούν.
  • Για να μειώσεις τον πόνο μπορείς να «τραβήξεις» το δέρμα στην επίμαχη περιοχή ελαφρά με τα δάχτυλά σου κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης. Αυτό βοηθά στη μείωση του πόνου, ενώ διευκολύνει την αποτελεσματική αφαίρεση των τριχών.
  • Μην ξεχνάς ότι το σημαντικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι να ελέγχεις προσεκτικά το σχήμα τους. Για να το κάνεις αυτό χρησιμοποίησε ένα ειδικό καθρεφτάκι για να βλέπεις το σχήμα τους από διάφορες γωνίες. Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν θα αφαιρέσεις περισσότερα από ό,τι χρειάζεται και ότι το σχήμα θα είναι αρμονικό.
  • Μόλις ολοκληρώσεις την αφαίρεση των τριχών, εφάρμοσε μια καταπραϋντική κρέμα στην περιοχή, η οποία θα την ανακουφίσει από τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες.
  • Τέλος, χρησιμοποίησε ένα διάφανο τζελ για φρύδια, το οποίο θα σε βοηθήσει να τους δώσεις το επιθυμητό σχήμα διατηρώντας τα καλοφροντισμένα.