Ντεμακιγιάζ προσώπου: Με αυτά τα 5 βήματα θα αφαιρέσεις σωστά το makeup από την επιδερμίδα σου!

Οδηγός βήμα-βήμα για το τέλειο ντεμακιγιάζ

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ένα καθαρό πρόσωπο απαλλαγμένο από τα υπολείμματα ντεμακιγιάζ και τους ρύπους από την ατμόσφαιρα είναι το Α και το Ω για ένα υγιές και καλοφροντισμένο δέρμα προκειμένου να υποδεχθεί στη συνέχεια την ενυδατική κρέμα απορροφώντας ακόμη καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά της.

Έτσι, το να αφαιρέσεις σωστά το μακιγιάζ έχει ως αποτέλεσμα ότι το δέρμα σου αναπνέει ελεύθερα, ενώ είναι καλύτερα προετοιμασμένο τόσο για την πρωινή όσο και για τη βραδινή σου περιποίηση. Για να το πετύχεις θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω 5 βήματα, που υπόσχονται να αφαιρέσουν σωστά το μακιγιάζ από την επιδερμίδα σου.(δες και 6 μυστικά ομορφιάς που θα ανανεώσουν την ανοιξιάτικη φροντίδα της επιδερμίδας σου)

Τα 5 βήματα για ένα σωστό ντεμακιγιάζ προσώπου!

  1. Επέλεξε τα κατάλληλα προϊόντα ντεμακιγάζ. Προτίμησε προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σου. Για παράδειγμα εάν έχεις λιπαρό δέρμα, επέλεξε ένα καθαριστικό προϊόν που ρυθμίζει τις γυαλάδες και χαρίζει ματ όψη, ενώ για το ξηρό δέρμα προτίμησε ένα προϊόν με πλούσια ενυδατικά συστατικά που χαρίζει βαθιά θρέψη.
  2. Εφάρμοσε τα προϊόντα ντεμακιγιάζ με ήπιες, απαλές κυκλικές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσεις απαλά τα υπολείμματα του μακιγιάζ από το δέρμα σου κατά την εφαρμογή του ντεμακιγιάζ σου χωρίς να δημιουργήσεις ίχνος ερεθισμού στο δέρμα σου.

    κορίτσι κάνει ντεμακιγιάζ προσώπου
    Shutterstock
  3. Αφού αφαιρέσεις καλά τα υπολείμματα του μακιγιάζ από την επιδερμίδα σου χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου, το οποίο θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις ακόμη καλύτερα το πρόσωπό σου. Ιδανικά προτίμησε ένα προϊόν που δεν αφυδατώνει το δέρμα, ενώ παράλληλα διατηρεί τα επίπεδα ενυδάτωσης στο πρόσωπό σου.
  4. Μετά τον καθαρισμό χρησιμοποίησε μια τονωτική λοσιόν προσώπου. Η λοσιόν προσώπου θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου και θα ισορροπήσεις το pH της. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για να προετοιμάσει το δέρμα σου για την περιποίηση.
  5. Εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ απλώνοντας την ενυδατική σου κρέμα. Επέλεξε μια ελαφριά κρέμα για καθημερινή χρήση ή μια πλούσια κρέμα για πιο εντατική ενυδάτωση τη νύχτα.

Ακολουθώντας αυτά τα πέντε βήματα για ένα σωστό ντεμακιγιάζ προσώπου, θα διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές, ανανεωμένο και αναζωογονημένο. Και μην ξεχνάς... το σημαντικότερο όλων είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου!