Hair oiling: Mε αυτήν την απλή & ανέξοδη τεχνική θα αποκτήσεις υγιή, μακριά και λαμπερά μαλλιά!

Ανακάλυψε τη μαγεία της μοναδικής αυτής πρακτικής

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: @romeestrijd
Instagram: @romeestrijd

Το hair oiling είναι μια αρχαία τεχνική φροντίδας των μαλλιών που επαναφέρει τη χαμένη δύναμη και λάμψη τους. Η συγκεκριμένη πρακτική προέρχεται από αρχαίες παραδόσεις για την περιποίηση των μαλλιών που χρησιμοποιούνταν σε διάφορα μέρη του κόσμου εδώ και αιώνες, ενώ αρκετοί πολιτισμοί έχουν τη δική τους εκδοχή αξιοποιώντας φυσικά έλαια για τη θρέψη και την ενίσχυση των μαλλιών. (δες για την τριχόπτωση & ανακάλυψε τις 5 καλύτερες βιταμίνες για μαλλιά που πέφτουν)

Ορισμένα από τα πιο γνωστά φυτικά έλαια που χρησιμοποιούνται στο hair oiling περιλαμβάνουν το έλαιο αργκάν από το Μαρόκο, το έλαιο καρύδας από τις τροπικές περιοχές και το έλαιο ελιάς από τη Μεσόγειο. Και τα 3 φυτικά έλαια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και λιπαρά οξέα που βοηθούν στην ενίσχυση της τρίχας και στη διατήρηση μια υγιούς όψης για τα μαλλιά σου. Ακόμη προσφέρουν ενυδάτωση, θρέψη και λάμψη, κάνοντάς να δείχνουν υγιή και λαμπερά.

Hair oiling: Mε αυτήν την απλή & ανέξοδη τεχνική θα αποκτήσεις υγιή, μακριά και λαμπερά μαλλιά!

Η διαδικασία Hair Oiling είναι απλή και αποτελεσματική. Αρχικά, επέλεξε το αγαπημένο σου φυτικό έλαιο (αργκάν, καρύδας, έλαιο jojoba ή ελιάς), το οποίο θερμάνεις σε μια μπολ ή μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει ζεστό, αλλά όχι καυτό.

γυναίκα εφαρμόζει έλαιο μαλλιών
Shutterstock

Αφού το έλαιο ζεσταθεί, χώρισε τα μαλλιά σου σε μικρά τμήματα και άπλωσε μια μικρή ποσότητα από τις ρίζες έως τις άκρες. Για την εφαρμογή μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου ή ένα βουρτσάκι μαλλιών για ομοιόμορφη κατανομή. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι να εστιάσεις στις άκρες των μαλλιών, που ταλαιπωρούνται και περισσότερο.

Αφού απλώσεις καλά το έλαιο άφησέ το να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά ή ακόμη και όλο το βράδυ, εάν χρειάζεσαι εντατική ενυδάτωση και θρέψη. Για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μπορείς να τυλίξεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα που θα διατηρήσει τη θερμότητα, ενώ ακόμη θα βοηθήσει το έλαιο να απορροφηθεί καλύτερα. Αφού ολοκληρωθεί η δράση προχώρησε στο λούσιμο των μαλλιών ξεβγάζοντας τα καλά. Για σούπερ αποτελέσματα επανάλαβε τη διαδικασία μια φορά τη εβδομάδα και θα δεις άμεσα τα μαλλιά σου να μεταμορφώνονται και να είναι πιο απαλά, λαμπερά και υγιή.

Και μην ξεχνάς το hair oiling είναι μια φυσική, απλή και οικονομική λύση για να δώσεις στα μαλλιά σου τη φροντίδα που χρειάζονται για να διατηρήσουν μια υγιή και λαμπερή όψη.