Μάσκα μαλλιών με γιαούρτι: Η SOS λύση ενάντια στην πιτυρίδα!

Δες πώς να την παρασκευάσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το ήξερες ότι μια μάσκα μαλλιών από γιαούρτι μπορεί να βάλει τέλος στην πιτυρίδα αφήνοντας τα λεία, απαλά και μεταξένια! Ναι, και όμως μπορεί χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες που περιέχονται στο γιαούρτι.

Εσύ το μόνο που έχεις είναι να απλώσεις μια μάσκα με βασικό συστατικό το γιαούρτι στα μαλλιά σου και να την αφήσεις να δράσεις, ενώ κοιμάσαι. Το πρωί που θα ξυπνήσεις το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει! (δες και τις 5 καλύτερες βιταμίνες για μαλλιά που πέφτουν)

Μάσκα μαλλιών με γιαούρτι: Η SOS λύση ενάντια στην πιτυρίδα!

Το γιαούρτι έχει απίστευτα οφέλη τόσο για το οργανισμό όσο και για τα μαλλιά σου καθώς περιέχει ένζυμα και ωφέλιμα βακτήρια που δρουν ενάντια στην πιτυρίδα! Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις 1/4 της κούπας γιαούρτι με αντίστοιχη αναλογία από ένα έλαιο, κατά προτίμηση jojoba και να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Μόλις ολοκληρώσεις άφησε το μείγμα να δράσει για μισή ώρα ή και για όλο το βράδυ και το πρωί ξέβγαλέ το καλά.

γυναίκα με πετσέτα στο κεφάλι
Unsplash

Γιατί γιαούρτι;

Το παραδοσιακό γιαούρτι παρασκευάζεται από αγελαδινό, βουβαλίσιο ή πρόβειο γάλα που πήζει με την βοήθεια της μαγιάς. Κατά την παρασκευή του, τα βακτήρια που περιέχει παραμένουν ζωντανά και επικάθονται στην επιφάνειά του με αποτέλεσμα τον σχηματισμό της χαρακτηριστικής πέτσας. Έτσι, διατηρεί τα ωφέλιμα βακτήρια που τόσο έχεις ανάγκη.

Πώς λειτουργούν τα βακτήρια

  • Βελτιώνουν τη φυσιολογική λειτουργία της χλωρίδας του εντέρου συμβάλλοντας στην συνολική καλή υγεία.
  • Αντικαθιστούν τα χρήσιμα για την πέψη βακτήρια που εξαιτίας της λήψης φαρμάκων ή αντιβιοτικών καταστρέφονται,
  • Αποτρέπουν τους παθογόνους οργανισμούς από το έντερο με αποτέλεσμα την προστασία του οργανισμού από ασθένειες και λοιμώξεις,
  • Βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας που πολλές φορές προκαλείται από έλλειψη τέτοιων βακτηρίων.