Ματ χείλη: Με αυτά τα beauty hacks θα τα πετύχεις εύκολα και γρήγορα!

Ακολούθησε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Τα ματ χείλη είναι μια δημοφιλής τάση στο μακιγιάζ, η οποία είναι κλασική και διαχρονική χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό εφέ στο makeup look σου, που είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.

Αν θέλεις να πετύχεις εύκολα και γρήγορα το τέλειο ματ αποτέλεσμα στα χείλη σου, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, που θα σου χαρίσουν ένα μοναδικό φινίρισμα χωρίς να προσπαθήσεις πολύ! (δες και πώς θα εφαρμόσεις σωστά το ρουζ για να ανορθώσεις τα ζυγωματικά σου & να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη)

Ματ χείλη: Με αυτά τα beauty hacks θα τα πετύχεις εύκολα και γρήγορα!

  • Μην αμελείς την ενυδάτωσή των χειλιών σου. Πριν εφαρμόσεις το ματ κραγιόν βεβαιώσου ότι τα χείλη σου είναι καλά ενυδατωμένα. Γι' αυτό το λόγο εφάρμοσε ένα ενυδατικό lip balm περίπου 10-15 λεπτά πριν απλώσεις το κραγιόν σου.
  • Εφάρμοσε ένα lip primer. Ένα lip primer θα δημιουργήσει την τέλεια βάση, που θα βοηθήσει το κραγιόν να διαρκέσει περισσότερο χωρίς να αλλοιωθεί. Επίσης, θα αποτρέψει και τυχόν ξηρότητα ή αφυδάτωση, που μπορεί να δημιουργηθεί με την εφαρμογή ενός ματ κραγιόν.

    γυναίκα εφαρμόζει κραγιόν
    Unsplash


  • Χρησιμοποίησε ένα lip liner. Πριν εφαρμόσεις το ματ κραγιόν περιέγραψε το σχήμα των χειλιών σου με ένα lip liner σε κοντινή απόχρωση με εκείνη του κραγιόν. Αυτό θα βοηθήσει το κραγιόν να μην "τρέξει" από τα χείλη σου.
  • Άπλωσε το ματ κραγιόν με πινέλο. Χρησιμοποίησε ένα λεπτό πινέλο χειλιών για να εφαρμόσεις ομοιόμορφα το ματ κραγιόν. Ξεκίνα από το κέντρο των χειλιών και κινήσου προς τις εξωτερικές γωνίες τους. Αν χρειαστεί, εφάρμοσε και μια δεύτερη στρώση για περισσότερη κάλυψη.
  • Διόρθωσε τυχόν λάθη. Χρησιμοποίησε λίγο concealer με ένα λεπτό πινέλο για να διορθώσεις οποιαδήποτε λάθη στο περίγραμμα των χειλιών.
  • Ολοκλήρωσε με ένα setting spray. Για να διατηρήσεις το ματ χρώμα στα χείλη σου αναλλοίωτο ψέκασε με ένα setting spray πάνω από την επιφάνειά τους.

Και μην ξεχνάς να πειραματίζεσαι με διαφορετικές αποχρώσεις και προϊόντα μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα και σε κάνει να νιώθεις όμορφη!