Βαφή μαλλιών στο σπίτι: Με αυτά τα κόλπα θα πετύχεις τέλειο επαγγελματικό αποτέλεσμα!

Δες τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Θέλεις να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου ή απλά να ανανεώσεις το χρώμα τους αλλά δεν βρίσκεις ραντεβού στο κομμωτήριο; Κανένα πρόβλημα γιατί μπορείς και μόνη σου εύκολα και απλά να βάψεις τα μαλλιά σου στην επιθυμητή απόχρωση, ξανθιά, ginger η καστανή και να έχεις ένα υπέροχο επαγγελματικό αποτέλεσμα από την άνεση του σπιτιού σου.

Τι πρέπει να κάνεις; Επέλεξε τη βαφή μαλλιών που κολακεύει την επιδερμίδα σου και φρόντισε να επενδύσεις στα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης που θα διατηρήσουν αναλλοίωτο το νέο χρώμα των μαλλιών σου. Παρακάτω θα δεις και μερικές συμβουλές για να το πετύχεις τέλεια.(δες για το hair oiling, την απλή & ανέξοδη τεχνική θα αποκτήσεις υγιή, μακριά και λαμπερά μαλλιά)

Βαφή μαλλιών στο σπίτι: Με αυτά τα κόλπα θα πετύχεις τέλειο επαγγελματικό αποτέλεσμα!

Πριν ξεκινήσεις τη βαφή σου εφάρμοσε λίγη βαζελίνη κοντά στις ρίζες των μαλλιών σου και περιμετρικά του προσώπου σου για να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους λεκέδες από τη βαφή. Επίσης, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής είναι να μην εφαρμόσεις τη βαφή σου σε μαλλιά που δεν είναι φρεσκολουσμένα. Και αυτό γιατί τα φυσικά έλαια και το σμήγμα που συσσωρεύεται στο τριχωτό της κεφαλής αποτρέπουν την εμφάνιση ερεθισμών, ενώ θα σου χαρίσουν καλύτερο αποτέλεσμα στο χρώμα των μαλλιών σου.

γυναίκα βάφει τα μαλλιά της στο σπίτι
Unsplash

Τι απόχρωση να επιλέξεις;

Στην περίπτωση που έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα προτίμησε ψυχρούς τόνους, ενώ για τις πιο σταρένιες ή και σκουρόχρωμες ιδανικές οι πιο ουδέτερες ή πιο ζεστές αποχρώσεις ταιριάζουν καλύτερα στο συγκεκριμένο τύπο δέρματος.

Στην περίπτωση που έχεις ξανθά μαλλιά και θέλεις να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους κίτρινους ή πορτοκαλί τόνους που μπορεί να εμφανιστούν μετά από μερικά λουσίματα επένδυσε σε μια εξειδικευμένη σειρά περιποίησης, που θα θωρακίσει την τρίχα και θα αποτρέψει τον αποχρωματισμό των μαλλιών σου. Ακόμη μια εύκολη και γρήγορη λύση για να αποφύγεις τη βαφή είναι να επενδύσεις σε ένα σπρέι μαλλιών που καμουφλάρει το χρώμα των μαλλιών και καλύπτει τη άβαφη ή λευκή ρίζα σε λίγες μόνο κινήσεις.

Φροντίδα μετά

Επένδυσε σε μια μάσκα ή ένα conditioner για βαμμένα μαλλιά και χρησιμοποίησε το κάθε φορά μετά το λούσιμο. Με αυτόν τον τρόπο θα θωρακίσεις το χρώμα στην τρίχα και δεν θα ξεθωριάσει το χρώμα στα μαλλιά σου.