Έχεις ξηρά & αφυδατωμένα μαλλιά; Με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους θα τα ενυδατώσεις & θα επαναφέρεις τη λάμψη τους!

Έτσι θα πεις και αντίο στο φριζάρισμα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Instagram: @gisele
Instagram: @gisele

Τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα και στο σπάσιμο της τρίχας, ενώ ακόμη τις περισσότερες φορές δείχνουν θαμπά και άτονα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της έλλειψης υγρασίας, που τα αφυδατώνει με αποτέλεσμα να χάνουν την ζωντάνια και την ελαστικότητά τους.

Εάν όλα αυτά σου ακούγονται γνώριμα μπορείς και τώρα να κάνεις κάτι γι' αυτό προσθέτοντας στα μαλλιά σου την απαραίτητη υγρασία πριν και μετά από το λούσιμο. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν 5 εύκολοι και απλοί τρόποι για να ενυδατώσεις και να θρέψεις τα μαλλιά σου σε βάθος, τους οποίους εξάλλου προτείνουν και διάσημοι hair-stylists! (δες και για τη βαφή μαλλιών στο σπίτι & πώς θα πετύχεις τέλειο επαγγελματικό αποτέλεσμα)

Έχεις ξηρά & αφυδατωμένα μαλλιά; Με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους θα τα ενυδατώσεις & θα επαναφέρεις τη λάμψη τους!

  1. Προετοίμασε σωστά τα μαλλιά σου πριν από το λούσιμο. Είναι σημαντικό να περιποιηθείς τα μαλλιά σου πριν τα λούσεις. Πώς θα το κάνεις αυτό; Εφαρμόζοντας μια μάσκα ή μαλακτική ή λίγο έλαιο σε στεγνά μαλλιά αφήνοντάς το να δράσει για αρκετή ώρα πριν προχωρήσεις στο λούσιμο. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεις την αφυδάτωση των μαλλιών σου.

    γυναίκα στο μπάνιο με πετσέτα στο κεφάλι
    Unsplash
  2. Επέλεξε ένα ενυδατικό σαμπουάν. Προτίμησε ένα σαμπουάν με πλούσια ενυδατικά συστατικά που θα καθαρίσει απαλά τα μαλλιά σου χωρίς να απομακρύνει την απαραίτητη υγρασία που τόσο έχουν ανάγκη.
  3. Μην αμελείς τη χρήση ενός ενυδατικού conditioner, που χαρίζει και μακροχρόνια οφέλη. Με αυτόν τον τρόπο και τα μαλλιά σου θα είναι ευκολοχτένιστα χωρίς ίχνος ξηρότητας.
  4. Κλείδωσε την υγρασία. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς θερμαντικά εργαλεία μετά το λούσιμο φρόντιζε να εφαρμόζεις κάθε φορά ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν, που θα τα θωρακίσει από τη φθορά, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει τη φυσιολογική υγρασία στην τρίχα.
  5. Ανάμεσα στα λουσίματα χρησιμοποίησε ειδικά mist, ορούς και έλαια μαλλιών. Ένας ενυδατικός και θρεπτικός ορός μαλλιών είναι κάτι που μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις μέχρι την επόμενη φορά που θα λουστείς. Έτσι θα διατηρήσεις και τα μαλλιά σου καλά ενυδατωμένα.